Samen voor een veilige buurt

Geplaatst op maandag 13 maart 2023

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen. Samen met de gemeente en politie werkt u aan de veiligheid in uw buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

Hoe werkt Burgernet

Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een actiebericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u de vraag om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Als u iets gezien heeft belt u rechtstreeks met de meldkamer.

Bellen doet u via het gratis Burgernetnummer 0800 0011 of in de app via de 'Bel met de politie' knop. Ook kunt u een bericht sturen naar het betreffende regionale Twitteraccount van Burgernet waar de actie is uitgezet.

De Burgernet app kunt u downloaden via de website van Burgernet.