Peel en Maas InZicht: Doe mee Peel en Maas

Geplaatst op vrijdag 10 maart 2023

We hebben iets nieuws voor u, Doe mee Peel en Maas. Een nieuwe website waar u kunt meedenken, meedoen en meepraten over belangrijke onderwerpen van de gemeente. Pia Groenewegen en Jill Janssen vertellen u hier meer over. Bijvoorbeeld over het thema Erfgoed.

Doe mee Peel en Maas

Doe mee Peel en Maas is een nieuwe website voor inwoners waar u kunt meedenken en meedoen over plannen of beleid van de gemeente. Bij een aantal onderwerpen kunt u bijvoorbeeld reageren via een stelling of een vraag of u kunt u abonneren op een nieuwsbrief. Het doel van de website is om inwoners te betrekken bij het maken van plannen en beleid van de gemeente.

Bekijk de website van Doe mee Peel en Maas.

We hebben iets nieuws voor je. Doe mee Peel en Maas. Een nieuwe website waarop jij kunt meedenken, meedoen en meepraten over belangrijke onderwerpen van de gemeente. Pia Groenewegen en Jill Janssen vertellen ons hoe je mee kunt doen. Bijvoorbeeld over het thema Erfgoed.

Doemee.PeelenMaas.nl is een nieuwe website voor inwoners waar je kunt meedenken en meedoen over plannen of beleid van de gemeente. Bij een aantal onderwerpen kun je bijvoorbeeld reageren via een stelling of een vraag of je kunt je abonneren op een nieuwsbrief.

Het doel van de website is om inwoners te betrekken bij het maken van plannen en beleid van de gemeente. En we vinden het heel belangrijk. Je kan bijvoorbeeld via deze website, als je niet aanwezig kunt zijn bij een bijeenkomst. Dan kan je via doemee.peelenmaas.nl toch mee doen. We zijn gestart met erfgoed.

De gemeente Peel en Maas werkt momenteel aan het maken van een erfgoedbeleid en het beschermen van het cultureel erfgoed. Dat doen we omdat we eigenlijk het gebouwde erfgoed, maar ook de verhalen en tradities die in de samenleving leven en die de identiteit bepalen van onze gemeente willen vastleggen.

Het beschermen gaan we doen aan de hand van een bepaalde waarde categorie, waarbij we het erfgoed gaan vastleggen in bestemmingsplannen. En het erfgoed beleid gaan we vooral maken om de verhalen vast te leggen over wat de gemeente Peel en Maas maakt.

De site van de gemeente, www.peelenmaas.nl blijft gewoon bestaan. Doemee.peelenmaas.nl is een aanvulling hierop.

De inwoners kunnen meedenken over het erfgoed in Peel en Maas door aan te sluiten bij diverse bijeenkomsten die we hebben georganiseerd en die we nog gaan organiseren en daarnaast kunnen de inwoners meedenken over het erfgoed in Peel en Maas door deel te nemen aan het participatieplatform.

Daar staat erfgoed nu als eerste onderwerp op. Daar zijn verschillende stellingen waar inwoners hun mening kunnen geven en daarnaast kunnen inwoners daar ook zien op welke manier ze kunnen meedenken. Als inwoners graag informatie willen aanleveren, want vaak is het heel specifiek voor erfgoed. Dat het gaat om verhalen in de samenleving kunnen ze die ook aanleveren door in gesprek te gaan met ons als gemeente. Dat is ook allemaal te vinden op het participatieplatform.

Andere onderwerpen kunnen zijn een woningbouw plan, of een herinrichting van een straat of een wijk of bijvoorbeeld een vraag over dienstverlening. Het zijn gewoon hele diverse onderwerpen en de komende tijd gaan we meer onderwerpen plaatsen op deze website. Dus ik zou zeggen neem eens een kijkje en misschien zit er iets tussen waarover je wilt meedoen.

Binnenkort komen er dus meer onderwerpen op de website te staan, waarover jij kunt meedenken. Neem dus zeker wat vaker een kijkje op doemee.peelenmaas.nl.