Koffiepads en theezakjes bij het GFT afval

Geplaatst op dinsdag 24 januari 2023

Vanaf 10 januari 2023 mogen koffiepads en theezakjes, ook met label en touwtje, bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft). Let op: Koffiecups, capsules, mogen niet bij het keukenafval en horen nog steeds bij het restafval of je stuurt ze terug naar de leverancier om goed te recyclen.

Twijfelt u of iets bij PMD-afval hoort? Kijk dan in onze handige app: Afvalkalender Peel en Maas. 

88 miljoen kilo extra compost

De Nederlandse koffie- en theebedrijven hebben hard gewerkt aan composteerbare koffiepads en theezakjes. 93% van de theezakjes en bijna 97% van alle koffiepads is nu composteerbaar. Dit betekent dat het materiaal binnen 6 weken voor minimaal 90% afgebroken kan worden in een industriële composteringsinstallatie. Deze wijziging levert Nederland per jaar 88 miljoen kilo extra compost op.