Waterstand van de Maas gezakt

Geplaatst op maandag 23 januari 2023

In de week van 16 januari 2023 was er een verhoogde waterstand van de Maas. Het water is inmiddels gezakt. De afsluiting van paden bij het water, bij Kessel en Kessel-Eik, is daarmee niet langer nodig. De hekken worden door de gemeente weggehaald.

Hogere waterstand

De veelvuldige neerslag de afgelopen weken heeft geleid tot een verhoogde afvoer van de Maas. Op dinsdagochtend 17 januari 2023 bereikte de afvoer bij Sint Pieter (vlakbij Maastricht) een maximum van 1330 m3 per seconde. Inmiddels is de afvoer sterk gedaald tot ongeveer 600 m3 per seconde en dit gaat nog verder dalen. Afvoeren van 1300 tot 1500 m3 per seconde bij Sint Pieter komen gemiddeld enkele dagen per jaar voor.

Het water doet er ongeveer 20 tot 24 uur over van Sint Pieter naar Roermond en komt daarna voorbij Kessel-Eik, Kessel en Baarlo.