Kijk niet weg en meld verdachte situaties

Geplaatst op vrijdag 20 januari 2023

Criminele activiteiten gebeuren vaak onopgemerkt en uit het zicht. Om illegale praktijken te kunnen uitvoeren, maken criminelen uit de onderwereld gebruik van de bovenwereld. Dit noemen we ondermijning. Denk hierbij aan transport, opslag of huisvesting. Voorbeelden van ondermijning zijn:

  • Wietplantages of xtc-labs in loodsen of woningen
  • Het witwassen van geld via bedrijven
  • Mensenhandel
  • Zorgfraude

Met enkele tips herkent u verdachte situaties eenvoudiger. Wat valt u op als u door uw buurt loopt, fietst of rijdt?

Kijk niet weg

Meld verdachte situaties voor een veilig Noord-Limburg op de website Meld Misdaad Anoniem of bel 0800 7000.

Veilig wonen in jouw buurt dat zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Toch leiden sommige signalen tot onveilige situaties, want kijk eens goed om je heen. Naar bijvoorbeeld die net te dure auto in de straat, dat ene huis met al die camera's, die dubieuze sponsor van de plaatselijke voetbalclub of kleine buurtwinkeltjes zonder klanten.

Allemaal opvallende signalen waarbij je misschien een vreemd onderbuikgevoel hebt. Misdaad is soms erg dichtbij. Ook in jouw buurt. Het resultaat, criminele activiteiten en gevaarlijke situaties en dat raakt ons allemaal. Dus zie je iets verdachts meldt, want ieder vermoeden telt.

Dit kan volledig anoniem via 0800 7000 en meld misdaadanoniem.nl.