IND hervat uitreiking bewijs van verblijf aan Oekraïners

Geplaatst op woensdag 12 oktober 2022

De IND gaat weer van start met het uitreiken van verblijfsstickers aan vluchtelingen uit Oekraïne. Er kunnen de komende weken 20.000 vluchtelingen langskomen bij een van de 3 tijdelijke IND-locaties in Amsterdam (CEC-Amsterdam), Rotterdam (Ahoy) en Assen (opvangcentrum voor Oekraïners). Er is geen ophaal locatie meer in Den Bosch.

Begin september 2022 is vanwege problemen met de levering van de sticker besloten om het uitreiken tijdelijk te pauzeren. Nu wordt het uitreiken hervat.

Online afspraak maken

Het is weer mogelijk om online een afspraak te maken voor de periode 12 tot en met 31 oktober 2022. Dit kan op de website Refugeepass. De informatie op die website is in het Oekraïens, Russisch en Engels.

Bewijs van verblijf

Met het bewijs van verblijf tonen Oekraïners aan rechtmatig in Nederland te verblijven, omdat ze onder de Europese Richtlijn Tijdelijke Bescherming vallen. De sticker is vanaf 1 november 2022 nodig om te kunnen werken in Nederland.