Slim omgaan met hemelwater: gebruik hemelwater bewust

Geplaatst op donderdag 29 september 2022

Door verandering van het klimaat hebben we soms te maken met extreme regenbuien. Het is goed als dit water de grond kan intrekken. Hou bij het aanleggen van uw tuin hier al rekening mee. Maar, hoe haalt  u nog meer voordeel uit een regenbui?

Kies voor waterdoorlatende verharding

Er zijn veel verschillende soorten verharding die water doorlaten. Deze verharding voert hemelwater sneller af, en geeft minder kans op plassen of waterstromen. Het grondwater wordt daarmee aangevuld waardoor uw tuin groener blijft. Denk bij waterdoorlatende verharding aan:

  • Grasbetontegels
  • Klinkers met open voeg of los verband
  • Stapstenen
  • Grind, steenslag of schelpen
  • Houtspaanders, dennenschors of cacaodoppen

Vang hemelwater op en bespaar op uw waterrekening

Koppel uw regenpijp af en vang het water op in een regenton. Het water in de regenton kunt u later gebruiken voor het bewateren van uw tuin of om uw auto te wassen. Dat bespaart in ieder geval op de waterrekening. En, regenwater schijnt beter voor de planten en bloemen te zijn.

Vang hemelwater ondergronds op

Het hemelwater komt via een pijp of goot van uw dak naar de grindkoffer of infiltratiekrat. Daar wordt het water verzameld en zakt het langzaam in de grond. Via onze website kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen. U kunt hier ook subsidie voor aanvragen.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Waterklaar