Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Informatie over het Coronavirus

Geplaatst op donderdag 12 maart 2020

Update 9 april 2020: 14.30 uur

Dagelijkse update cijfers corona

Op donderdag 9 april zijn er in Noord- en Midden-Limburg in totaal:

 • 1034 (+50) mensen positief getest.
 • 196 (+11) mensen overleden. Soms zit er vertraging in de melding van een overlijden.
 • 590 (+16) mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Meer informatie over de actuele situatie in Nederland (RIVM).


Update 8 april 2020: 14.30 uur 

Dagelijkse update cijfers corona

Op woensdag 8 april zijn er in Noord- en Midden-Limburg in totaal:

 • 985 (+20) mensen positief getest.
 • 185 (+17) mensen overleden. Soms zit er vertraging in de melding van een overlijden.
 • 574 (+23) mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Meer informatie over de actuele situatie in Nederland (RIVM).


Update 7 april 2020: 12.00 uur 

Dagelijkse update cijfers corona

Op dinsdag 7 april zijn er in Noord- en Midden-Limburg in totaal:

 • 965 (+28) mensen positief getest.
 • 168 (+14) mensen overleden.

Soms zit er vertraging in de melding van een overlijden. Het RIVM geeft in een kaart het aantal ziekenhuisopnames weer. 

Actuele situatie in Nederland (RIVM).


Update 6 april 2020: 12.00 uur

Dagelijkse update cijfers coronavirus

Op maandag 6 april zijn er in Noord- en Midden-Limburg in totaal:

 • 937 (+34) mensen positief getest.
 • 154 (+5) mensen overleden.

Soms zit er vertraging in de melding van een overlijden. Het RIVM geeft in een kaart het aantal ziekenhuisopnames weer.

Actuele situatie in Nederland (RIVM).


Update 5 april 2020: 11.30 uur

Dagelijkse update cijfers coronavirus

Op zondag 5 april zijn er in Limburg-Noord in totaal:

 • 903 mensen zijn positief getest.
 • 149 mensen overleden.

oms zit er vertraging in de melding van een overlijden.

Het RIVM geeft in een kaart het aantal ziekenhuisopnames weer. 

Actuele situatie in Nederland (RIVM)


Update 4 april 2020: 12.00 uur 

Dagelijkse update cijfers corona

Op zaterdag 4 april zijn er in Noord- en Midden-Limburg in totaal:

 • 853 mensen zijn positief getest.
 • 138 mensen overleden.

Soms zit er vertraging in de melding van een overlijden.

Het RVM geeft in een kaart het aantal ziekenhuisopnames weer.

 Actuele situatie in Nederland (RIVM).


Update 3 april 2020: 13.40 uur 

Dagelijkse update cijfers coronavirus

Op vrijdag 3 april 2020 zijn er in Noord- en Midden-Limburg in totaal:

 • 809 mensen positief getest.
 • 126 mensen overleden. Soms zit er vertraging in de melding van een overlijden.

Het RIVM geeft in een kaart het aantal ziekenhuisopnames weer.

Actuele situatie in Nederland (RIVM)


Update 2 april 2020: 15.00 uur 

Dagelijkse update cijfers corona

Op donderdag 2 april 2020 zijn er in Noord- en Midden-Limburg in totaal 759 mensen positief getest op het coronavirus en 116 mensen overleden aan het coronavirus.

De cijfers over het totaal aantal positief geteste mensen zegt niets over het totaal aantal besmettingen in onze regio. Lang niet alle besmette personen worden getest. Soms zit er vertraging in de melding van een overlijden en wordt dit door ziekenhuizen niet altijd gemeld op de dag van het overlijden.

Om een beeld te geven, publiceert GGD Limburg-Noord vanaf vandaag het totaal aantal positief geteste mensen en overledenen in onze regio.

Kijk voor andere actuele informatie op de website van het RIVM.

Wij leven erg mee met alle mensen die getroffen zijn door het coronavirus.


Update 1 april 2020: 15.00 uur

Dagelijkse update RIVM - cijfers

Sinds dinsdag 31 maart 2020 publiceert het RIVM bij de dagelijkse update het aantal ziekenhuisopnames (per woonplaats van de opgenomen patiënten). Deze data geeft een beter beeld van de verspreiding dan het aantal besmettingen omdat er meer ziekenhuisopnames zijn dan dat er getest wordt.

Op de laatste peildatum (1 april) zijn er 414 patiënten uit de regio Limburg-Noord opgenomen in het ziekenhuis met een besmetting van het nieuwe coronavirus (COVID-19). In Peel en Maas is het aantal opgenomen patiënten 107. 

Op de website van het RIVM staat hierover meer informatie.

GGD Limburg-Noord leeft erg mee met alle mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus en wenst ook familieleden veel sterkte in deze moeilijke tijd.


Update 31 maart 2020: 19.30 uur

Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020. In de week vóór 28 april 2020 beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april 2020. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni 2020 van kracht.

De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal ziekenhuisopnames en de capaciteit op de intensive care afdelingen alvorens met zekerheid te kunnen zeggen dat de epidemie onder controle is en dus de maatregelen heroverwogen kunnen worden.

Meer informatie (Rijksoverheid)


Update 31 maart 2020: 17.00 uur 

Dagelijkse update RIVM - cijfers

Vanaf 31 maart 2020 publiceert het RIVM bij de dagelijkse update het aantal ziekenhuisopnames (per woonplaats van de opgenomen patiënten). Deze data geeft een beter beeld van de verspreiding dan het aantal besmettingen.

Op de laatste peildatum (31 maart) zijn er 411 patiënten uit de regio Limburg-Noord opgenomen in het ziekenhuis met een besmetting van het coronavirus (COVID-19). In Peel en Maas is het aantal opgenomen patiënten 103.

Op de website van het RIVM vindt u meer informatie hierover.

GGD Limburg-Noord leeft erg mee met alle mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus en wenst ook familieleden veel sterkte in deze moeilijke tijd.


Update 30 maart 2020: 15.00 uur 

Dagelijkse update RIVM - cijfers besmettingen

Vandaag heeft het RIVM bekend gemaakt dat er in de regio Limburg-Noord op de laatste peildatum (30 maart) 576 besmettingen van het coronavirus (COVID-19) zijn bevestigd. In Peel en Maas is het aantal besmette personen 140.

Op de website van het RIVM vindt u meer informatie hierover. GGD Limburg-Noord leeft erg mee met alle mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus en wenst ook familieleden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor behandeling belangrijk is om te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest. Het werkelijke aantal coronabesmettingen is hoger dan het aantal meldingen.


Update 29 maart 2020: 14.30 uur

Dagelijkse update RIVM - cijfers besmettingen

Vandaag heeft het RIVM bekend gemaakt dat er in de regio Limburg-Noord op de laatste peildatum (29 maart) 523 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) zijn bevestigd. In Peel en Maas is het totaal aantal besmette personen 134.

Op de website van het RIVM vindt u meer informatie hierover. GGD Limburg-Noord leeft erg mee alle mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus en wenst ook familieleden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.


Update 28 maart 2020: 14.30 uur 

Dagelijkse update RIVM - cijfers besmettingen

Vandaag heeft het RIVM bekend gemaakt dat er in de regio Limburg-Noord op de laatste peildatum (28 maart) 468 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) zijn bevestigd. In Peel en Maas is het totaal aantal besmette personen 119.

Op de website van het RIVM vind u meer informatie hierover. Door rechtsonder de kaart van Nederland te klikken op het 'download' icoontje en te klikken op 'tabel tonen', verschijnt een tabel met informatie per gemeente.

GGD Limburg-Noord leeft erg mee alle mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus en wenst ook familieleden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.


Update 27 maart 2020: Nieuwe noodverordening van kracht

De voorzitter van de veiligheidsregio heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze nieuwe noodverordening geeft de mogelijkheid om markten met voedingskramen toe te staan.

Burgemeester Delissen-van Tongerlo heeft besloten geen gebruik te maken van deze mogelijkheid/uitzondering voor de weekmarkt in Panningen. Gezien het hoge aantal besmettingen in Peel en Maas vindt zij dit niet verantwoord. Dat wil zeggen dat de weekmarkt in Panningen zoals eerder gemeld voorlopig niet door gaat.


Update 27 maart 2020: 14.45 uur 

Dagelijkse update RIVM - cijfers besmettingen

Vandaag heeft het RIVM bekend gemaakt dat er in de regio Limburg-Noord op de laatste peildatum (27 maart) 414 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) zijn bevestigd. In Peel en Maas komt het totaal aantal besmette personen op 107.

Op de website van het RIVM vindt u meer informatie hierover. Door rechtsonder de kaart van Nederland te klikken op het 'download' icoontje en te klikken op 'tabel tonen', verschijnt een tabel met informatie per gemeente.

GGD Limburg-Noord leeft erg mee alle mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus en wenst ook familieleden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.


Update 26 maart 2020: 15.15 uur 

Cijfers besmettingen

Vandaag heeft het RIVM bevestigd dat er in de regio Limburg-Noord op de laatste peildatum (26 maart) 365 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) zijn bevestigd.

Op de website van het RIVM vindt u meer informatie. Door rechtsonder de kaart van Nederland te klikken op het 'download' icoontje en te klikken op 'tabel tonen', verschijnt een tabel met informatie per gemeente.

Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.


Update 26 maart 2020: 12.30 uur 

Dagelijkse update cijfers besmettingen voortaan via RIVM

De dagelijkse cijfers van GGD Limburg-Noord rondom het coronavirus worden vanaf donderdag 26 maart 2020 niet meer rond de klok van 12.00 uur gepubliceerd. De cijfers uit regio Limburg-Noord worden voortaan meegenomen in de dagelijkse update van het RIVM (rond 14.00 uur).

Dit houdt in dat de GGD Limburg-Noord de regionale cijfers en de cijfers per gemeente over aantal besmettingen voortaan pas rond 15.00 uur publiceert. De cijfers over de sterfgevallen worden niet meer gepubliceerd.

Vanwege de verschillende peilmomenten zijn de cijfers van RIVM en GGD niet altijd gelijk. In enkele uren kunnen er al vele wijzigingen zijn. Dit schept verwarring. Het aantal sterfgevallen wordt niet meer vermeld, omdat ook hier een groot verschil kan ontstaan tussen de verschillende peilmomenten van GGD Limburg-Noord, het RIVM en de meldingsplicht van de ziekenhuizen (overlijden melden binnen 24 uur). Daarnaast is niet altijd even helder of een persoon is overleden door het coronavirus of met het coronavirus. Als dit laatste het geval is, is het coronavirus niet de doodsoorzaak geweest, maar het onderliggend lijden van deze persoon.


Update 25 maart 2020: 17.00 uur 

325 besmettingen

In de regio Limburg-Noord zijn op de laatste peildatum (25 maart) 325 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd.

Sinds gisteren zijn er 21 sterfgevallen gemeld bij de GGD, wat het totaal in onze regio op 39 overledenen brengt. Dit is niet het aantal sterfgevallen van de afgelopen 24 uur. Sommige sterfgevallen worden later gemeld, waardoor ze niet meegenomen zijn in de eerdere updates.

Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.


Update 24 maart 2020: 12.00 uur 

293 besmettingen en 8 nieuwe sterfgevallen

In de regio Limburg-Noord zijn op de laatste peildatum (24 maart 12.00 uur) 293 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. Sinds gisteren zijn er helaas 8 nieuwe sterfgevallen gemeld bij de GGD, wat het totaal in onze regio op 26 overledenen brengt.

De 8 overleden patiënten komen uit de gemeenten Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas (3) en Roermond (2). Deze personen waren respectievelijk 91, 78, 75, 78, 86, 70, 85 en 79 jaar. GGD Limburg-Noord leeft mee met alle nabestaanden en wenst ze veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Let wel: dit is niet het totaal aantal besmettingen in de regio. Lang niet alle besmette personen worden getest. Alleen mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.


Update 23 maart 2020: 19.30 uur

Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

Het kabinet heeft aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn:

 • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis: maximaal drie mensen op bezoek en hou ook dan afstand tot elkaar.
 • Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.
 • Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april), ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering, waarover later meer informatie komt.
 • Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid.
 • Voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging geldt tot 6 april dat zij helaas hun vak niet meer mogen uitoefenen. Voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten geldt: werk zoveel mogelijk via beeldbellen.
 • Casino’s vallen vanaf nu onder dezelfde maatregel als eet- en drinkgelegenheden en sluiten per 24 maart 2020.
 • Op locaties zoals vakantieparken gaat gelden dat men maatregelen moet treffen om mensen 1,5 meter afstand te laten houden. Als men hiertoe niet in staat is dan mogen gemeenten deze locaties sluiten.
 • Burgemeesters kunnen gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken, stranden of wijken. Bij groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.
 • Markten zijn hiervan uitgesloten omdat deze op sommige plekken in het land een essentieel onderdeel van de voedselketen zijn. Wel moeten gemeenten en marktmeesters kijken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat voldoende afstand gewaarborgd is.
 • De bestaande maatregelen wil de overheid ook beter kunnen handhaven. Daarom krijgen burgemeesters de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te kunnen treden. Burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten, zoals parken, stranden en campings. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.

Eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht. Kijk op de pagina met meer informatie over de aanpak van het coronavirus voor meer informatie.

De maatregelen passen in de Nederlandse aanpak van het coronavirus, dat erop gericht is om de zorgcapaciteit niet te overbelasten en de mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn. De aanpak en de maatregelen zijn gebaseerd op adviezen van de experts, die samenkomen in het Outbreak Management Team onder voorzitterschap van Jaap van Dissel, de directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.


Update 23 maart 2020: 12.00 uur

266 besmettingen en 6 nieuwe sterfgevallen

In de regio Limburg-Noord zijn op de laatste peildatum (23 maart 12.00 uur) 266 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. Sinds afgelopen weekend zijn er helaas 6 nieuwe sterfgevallen gemeld bij de GGD, wat het totaal in onze regio op 18 overledenen brengt.

De 6 overleden patiënten komen uit de gemeenten Echt-Susteren, Peel en Maas (4) en Roermond. Deze personen waren respectievelijk 89, 55, 77, 85, 92 en 85 jaar. GGD Limburg-Noord leeft mee met alle nabestaanden en wenst ze veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Vanwege het aangepaste testbeleid geeft het aantal besmettingen niet het totale beeld weer. Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.


Update 20 maart 2020: 12.00 uur 

167 besmettingen en 5 nieuwe sterfgevallen

In de regio Limburg-Noord zijn op de laatste peildatum (20 maart 12.00 uur) 167 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. Sinds gisteren (donderdag 19 maart) zijn er helaas 5 nieuwe sterfgevallen gemeld bij de GGD, wat het totaal in onze regio op 12 overledenen brengt.

De 5 overleden patiënten komen uit de gemeenten Peel en Maas, Venlo, Venray en Weert (2). Deze personen waren respectievelijk 71, 86, 86, 84 en 87 jaar. GGD Limburg-Noord leeft mee met familie en vrienden van de overledenen.

Vanwege het aangepaste testbeleid geeft het aantal besmettingen niet het totale beeld weer. Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.


Update 19 maart 2020: Geen weekmarkten in Noord- en Midden-Limburg

Persbericht Veiligheidsregio Limburg-Noord

Antoin Scholten, burgemeester van Venlo, heeft vanuit zijn functie en bevoegdheid als voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten dat per direct alle weekmarkten in alle 15 gemeenten in Noord en Midden Limburg niet meer gehouden mogen worden.

Hij heeft dat middels een verordening aan zijn collega’s laten weten. Zoals bij alle maatregelen die genomen worden is ook hier het gezondheidsperspectief leidend geweest in het besluit. Het is ondoenlijk om bij een weekmarkt de regel ‘niet meer dan 100’ en 1,5 meter afstand voor elkaar te krijgen. Dit in tegenstelling tot een supermarkt of winkel waar wel maatregelen genomen kunnen worden middels deurbeleid en medewerkers die ervoor zorgen dat mensen in een rij voldoende afstand bewaren. Bovendien vindt de veiligheidsregio het onwenselijk dat vanuit Duitsland en België ‘klanten’ de markten bezoeken waarbij er geen gezondheidsmaatregelen genomen worden.

De Belgische en Duitse gemeenten en pers zullen op de hoogte worden gebracht van het besluit waarmee ook een beroep wordt gedaan op de Belgische en Duitse kooptoerist om het gezonde verstand te gebruiken en niet de drukte op te zoeken, ook niet in de gemeenten net over de grens.

Dit betekent voor Peel en Maas dat de weekmarkt in Panningen is afgelast, maar de kleinere markten in de dorpen met minder dan 5 kramen mogen wel doorgaan.

Bijlage


Update 19 maart 2020: BsGW steunt ondernemers

Samenwerkende Gemeenten en Waterschap in BsGW bieden helpende hand voor ondernemers.

Naar aanleiding van het COVID-19 virus en de pandemie die dit virus veroorzaakt, worden allerlei maatregelen genomen om ondernemers waar mogelijk te ontzien.

Ook de 28 gemeenten en het Waterschap Limburg die samenwerken in de belastingsamenwerking BsGW hebben besloten om maatregelen in te voeren om ondernemers financieel te ontlasten of tenminste tijdelijk ruimte bieden.

Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers

BsGW schort voor alle ondernemers in haar werkgebied per direct alle automatische incasso voor ondernemers op. Hiernaast zullen de komende drie maanden geen invorderingsactivitei-ten richting ondernemers plaatsvinden.

Dit doet BsGW voor alle lokale lasten die zij voor de deelnemende gemeenten en het Waterschap Limburg heft en int. Deze maatregel is vooralsnog van toepassing tot 30 juni 2020. Aanvullend, ook in lijn met het verzoek van MKB Nederland, zal BsGW over deze uitgestelde betalingen geen rente heffen.

De maatregel gaat direct in. Dit betekent onder andere dat de automatische incasso, de automatische inning van belastinggelden, die vrijdag 20 maart 2020 zou worden uitgevoerd, voor ondernemers niet plaatsvindt.

Omdat deze maatregel op korte termijn (in verband met het stoppen van automatische incasso’s) uitgevoerd dient te worden, maakt BsGW gebruik van bepaalde selecties waarbij gekeken wordt naar het gebruiksdoel van het pand. Het kan hierdoor voorkomen dat de ondernemer die in zijn eigen woning gevestigd is, gemist wordt.

Mochten ondernemers merken dat zij niet in de automatische opschorting van BsGW zijn meegenomen dan kunnen zij via hun persoonlijke pagina op de de website van BSGW of telefonisch via 088 8420 420 contact op nemen met BsGW.


Update 19 maart 2020: 12.00 uur

In de regio Limburg-Noord zijn op de laatste peildatum (19 maart 12.00 uur) 133 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. Sinds gisteren (woensdag 18 maart) zijn geen nieuwe sterfgevallen gemeld bij de GGD.

Vanwege het aangepaste testbeleid geeft het aantal besmettingen niet het totale beeld weer. Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.


Vorige updates

De eerder gepubliceerde updates staan in onderstaand archief. De updates uit het archief zijn mogelijk niet meer actueel.