Herinrichting Kerkstraat Meijel

Locatie: vanaf Kerkstraat huisnummer 1 tot bebouwde komgrens Heldensedijk Meijel
Periode: maandag 21 augustus 2023 t/m donderdag 29 februari 2024

De Kerkstraat en een gedeelte van de Heldensedijk in Meijel worden opnieuw ingericht.

Werkzaamheden

Het projectgebied start vanaf Kerkstraat huisnummer 1 en loopt tot en met de komgrens van de Heldensedijk. We hebben een onderhoudsopgave aan de weg en alle huisaansluitingen op het riool worden vervangen. Er wordt geen hemelwaterriool aangelegd. Het asfalt vervangen we door klinkers. De voorbereiding en ontwerpen doen we in samenwerking met Plangroep Heggen.

Planning

Bewonersavonden en klankbordgroep

Op dinsdag 17 mei 2022 organiseerden we een bewonersavond. Het eerste ontwerp is hier gepresenteerd. Op deze avond heeft een aantal bewoners zich aangemeld voor de klankbordgroep.  Samen met deze groep zijn er 3 klankbordsessies geweest. Hierin zijn keuzes gemaakt voor het definitief ontwerp.

Het definitief ontwerp is gepresenteerd op 2 november 2022.

Start werkzaamheden

De uitvoering van de Kerkstraat nemen we mee in de planning voor het project Heldensedijk/Meijelseweg en vervanging van de brug. De werkzaamheden starten in mei 2023.

Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, wordt de planning van de werkzaamheden aan de Heldensedijk/Meijelseweg en aan de Kerkstraat op elkaar afgestemd. 

Zodra de gefaseerde planning definitief is, delen we dit op deze pagina.

Einde werkzaamheden

Het project Heldensedijk en Meijelseweg duurt ongeveer 10 maanden. Hierin zijn de werkzaamheden aan de Kerkstraat opgenomen.  Weersomstandigheden en andere externe factoren kunnen ervoor zorgen dat we de planning verandert. 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief Heldensedijk/Meijelseweg

Vragen

Neem contact op met projectleider Paul Wijers via 077 306 6666. Of stuur een e-mail naar projectopenbareruimte@peelenmaas.nl.

Kerkstraat en kruispunt met Heufkesweg, Kapelkesweg en Heldensedijk.
Kerkstraat en kruispunt met Heufkesweg, Kapelkesweg en Heldensedijk.

Naar overzicht wegwerkzaamheden