Publicaties gemeentenieuws Peel en Maas

Gemeente Peel en Maas publiceert het wekelijkse gemeentenieuws vanaf 1 november 2023 niet meer in Hallo Peel en Maas. In plaats daarvan worden de berichten gepubliceerd via verschillende andere kanalen.

Het gemeentenieuws – bijvoorbeeld informatie over afvalinzameling, wegwerkzaamheden, de agenda van de raadsvergadering en aangevraagde en verleende vergunningen – wordt vanaf 1 november 2023 gepubliceerd via de volgende kanalen:

 • digitale nieuwsbrief van de gemeente
 • berichten over uw buurt’ van overheid.nl
 • kabelkrant van Omroep P&M
 • papieren exemplaar in de bibliotheken en gemeenschapshuizen.

Digitale nieuwsbrief

Iedereen kan zich abonneren op de digitale nieuwsbrief van de gemeente. Kiest u voor de nieuwsbrief ‘Gemeentenieuws Peel en Maas’. U ontvangt dan elke week op donderdag het gemeentenieuws in uw mailbox. U kunt zich ook abonneren op andere nieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Berichten over uw buurt

Via de landelijke website overheid.nl kunt u ‘berichten over uw buurt’ ontvangen. In dit bericht staat een overzicht van de vergunningen die zijn aangevraagd of verleend of een bestemmingsplan dat ter inzage ligt in uw buurt. Als er in uw buurt bijvoorbeeld iemand een vergunning heeft aangevraagd om een woning te bouwen of een bedrijf uit te breiden, ziet u dat in dit bericht.

Bent u 25 jaar of ouder en heeft u uw e-mailadres opgegeven in MijnOverheid, dan ontvangt u vanaf het najaar 2023 één keer per week een e-mail met ‘berichten over uw buurt’. Wilt u de e-mail vaker ontvangen? Of de afstand rondom uw woonadres aanpassen? Of heeft u een bedrijf en wilt u ook de berichten ontvangen in de buurt van uw bedrijf? Dan kunt u dit zelf aanpassen. Ga hiervoor naar de website overheid.nl.

Heeft u uw e-mailadres nog niet opgegeven in MijnOverheid, dan kunt u zich zelf aanmelden. Ook dat kunt u doen op de website van overheid.nl. U kunt zich daar ook afmelden en opnieuw aanmelden.

Kabelkrant van Omroep P&M

Het gemeentenieuws verschijnt ook op de kabelkrant van Omroep P&M. Elke donderdag worden de nieuwe berichten van die week geplaatst. Deze blijven een week staan en worden dan vervangen door nieuwe berichten. De kabelkrant is zichtbaar op momenten dat er geen tv-programma wordt uitgezonden, meestal is dit overdag.

Bibliotheken en gemeenschapshuizen

Heeft u geen toegang tot het internet of wilt u het gemeentenieuws liever op papier lezen? Dat kan. Elke donderdag wordt een papieren exemplaar van het gemeentenieuws neergelegd op een leestafel in de bibliotheken en de gemeenschapshuizen in Peel en Maas. Het gaat om de volgende locaties:

 • Bibliotheek Baarlo, Tiendvrij 18, Baarlo
 • Gemeenschapshuis De Wieksjlaag, Kanaalstraat 94, Beringe
 • Gemeenschapshuis ’t Erf, Kapelaan Nausstraat 5, Egchel
 • Gemeenschapshuis De Ankerplaats, Pastoor Vullighsstraat 3, Grashoek
 • Gemeenschapshuis Kerkeböske, Aan De Koeberg 3, Helden
 • Gemeenschapshuis De Sprunk, Meester Caelersstraat 30, Koningslust
 • Gemeenschapshuis De Paort, Markt 2, Kessel
 • Bibliotheek Kessel, Sint Annaplein 1, Kessel
 • Gemeenschapshuis Ut Gemeinsjapshoes, Lindelaan 4, Kessel-Eik
 • Gemeenschapshuis Hoes van Bree, Kennedyplein 5, Maasbree
 • Bibliotheek Maasbree, Kennedyplein 2, Maasbree
 • Bibliotheek Meijel, Alexanderplein 2, Meijel
 • Gemeenschapshuis in Kepèl, Kerkstraat 27, Panningen
 • Bibliotheek Panningen, Wilhelminaplein 1, Panningen

U kunt het gemeentenieuws lezen tijdens de openingstijden van de bibliotheek of het gemeenschapshuis.

Andere kanalen

Naast de bovenstaande kanalen blijft de gemeente ook gemeentenieuws publiceren op de website van Peel en Maas en op Facebook, X (voorheen Twitter) en LinkedIn. Ook kunt u elke maand kijken naar het tv-programma Peel en Maas InZicht op Omroep P&M.

Voor informatie over de afvalinzameling kunt u gebruik maken van de Afvalapp. Voor het doorgeven van een melding over bijvoorbeeld kapotte straatverlichting of losliggende stoeptegels kunt u gebruik maken van de MijnGemeente app.

Hulp

Heeft u hulp nodig bij het abonneren op de digitale nieuwsbrief, het vinden van informatie op de website van de gemeente of het installeren van apps? Dan kunt u terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Baarlo, Kessel, Maasbree, Meijel en Panningen. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. Op de website van Bibliotheek Maas en Peel vindt u meer informatie over dit informatiepunt.

Vragen

Heeft u vragen over het gemeentenieuws? Of bijvoorbeeld over een vergunning die is verleend of een bestemmingsplan dat ter inzage ligt? Neemt u dan contact op met de gemeente op telefoonnummer 077 306 6666 of e-mail info@peelenmaas.nl.