Stemmen vanuit het buitenland

Een Nederlandse kiezer die op de dag van de verkiezing tijdelijk of permanent in het buitenland verblijft, kan toch deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezing.

Registratie voor kiezers buiten Nederland

Woont u niet in Nederland? En wilt u bij verkiezingen vanuit het buitenland stemmen? Registreer u dan eenmalig. U registreert zich eenvoudig op de website van gemeente Den Haag

U kunt zich tot en met woensdag 11 oktober 2023 registreren als kiezer buiten Nederland om te kunnen stemmen bij de Tweede Kamerverkiezing van 22 november 2023. Na deze datum kunt u zich nog wel registreren voor toekomstige verkiezingen.

Tijdelijk in het buitenland tijdens de Tweede Kamerverkiezing

Bent u op woensdag 22 november 2023 tijdens de verkiezing van de Tweede Kamer in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Stem dan via een volmacht of per brief. Stemmen per brief kunt u aanvragen via de website van gemeente Den Haag.

U kunt tot en met woensdag 25 oktober 2023 een aanvraag indienen om te kunnen stemmen per brief bij de Tweede Kamerverkiezing van 22 november 2023.