Kiezerspas aanvragen

Met uw stempas of stempluspas kunt u stemmen in uw woonplaats. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan.

Mijn stem uitbrengen in een andere gemeente: kiezerspas

Bent u inwoner van Peel en Maas en stond u op 1 februari 2021 als kiezer geregistreerd in Peel en Maas, dan kunt u stemmen in elk stembureau in Peel en Maas.

Voor het stemmen in een andere gemeente in Nederland, moet u een kiezerspas aanvragen. Bij het KCC, team Burgerzaken van de gemeente kunt kosteloos formulieren ophalen voor verzoekschriften om in een willekeurig stembureau in Nederland uw stem uit te brengen.  U kunt ook het aanvraagformulier Kiezerspas (PDF, 119.5 kB) downloaden.

Het verzoekschrift en de stem(plus)pas (als u die al heeft ontvangen) moeten uiterlijk op 12 maart 2021 om 17.00 uur bij de gemeente binnen zijn. Loop binnen of maak een afspraak. Een eenmaal verstrekte kiezerspas kan bij verlies niet worden vervangen. Als u gaat stemmen moet u naast uw kiezerspas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen. Als u zich niet kunt identificeren, mag u niet stemmen.

Meer informatie

Voor meer informatie over alle verkiezingszaken neem contact op met Burgerzaken, telefoon 077 306 6666 of stuur een e-mail naar Verkiezingen Peel en Maas.

Bekijk ook: