HAL9 ontwikkelen en ontmoeten

Alle inwoners van de gemeente Peel en Maas moeten de kans krijgen om mee te kunnen doen. Daarom is er een plek waar ze nieuwe mensen kunnen ontmoeten en, als ze dat willen, zichzelf verder ontwikkelen: HAL9 in Panningen. Een plek om te ontmoeten, oriënteren, ontwikkelen en ondernemen.

Activiteiten

Iedereen is welkom om in HAL9 een kop koffie te drinken om mensen te ontmoeten en tweedehands spullen te ruilen in de Ruilwinkel. Daarnaast geven we inburgeringlessen in HAL9 en kunnen inwoners met een doorverwijzing een oriëntatie op beroepen doorlopen. Doel hiervan is om de stap naar een opleiding, stage of (vrijwilligers)werk kleiner te maken. Een aantal werkgevers uit Peel en Maas doet al mee, waaronder partijen die zijn aangesloten bij het 'Wij Maken Werk van Werk'-netwerk.

Samenwerkingsverband

Op het moment dat HAL9 volop in bedrijf is, werkt de gemeente Peel en Maas, als aanjager en facilitator, toe naar een samenwerkingsverband waarin de regie vooral bij de partners komt te liggen. Een samenwerkingsverband waar het laagdrempelig opdoen van ervaringen en het inzetten van ieders talenten centraal staan. Zodat iedereen in de gemeente Peel en Maas mee kan doen op een manier die bij hem of haar past.

Ondernemer of vrijwilliger

Bent u ondernemer en wilt u de mogelijkheden onderzoeken om samen te werken of wilt u iets voor iemand anders betekenen als vrijwilliger, neem dan contact met ons op via ruud.boreas@peelenmaas.nl.

Hulp bij het vinden van werk

Heeft u extra ondersteuning nodig om, weer, aan het werk te gaan? Of kent u zo iemand? Dan kan de gemeente hierbij helpen. Op de pagina Hulp bij het vinden van werk leest u de voorwaarden en hoe een aanvraag doet.