Crisis of ramp

Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom wordt u gewaarschuwd. In de meeste gevallen gebeurt dit met een NL Alert-bericht Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv of internet.

NL-alert

De overheid gebruikt ook NL-alert als alarmmiddel. Met een bericht op uw mobiele telefoon informeert de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameborden en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. Kijk op www.NL-alert.nl hoe u uw mobiel instelt.

Informatie en instructies bij een ramp

Waarschuwing door Sirenes

Als er een ramp of zwaar ongeval gebeurt, kunnen ook de sirenes ingezet worden of waarschuwen we u met geluidswagens of komen er medewerkers van politie of brandweer bij u aan de deur. De sirenes worden elke 1e maandag van de maand om 12.00 uur getest. Gaat de sirene op een ander moment? Dan is er een noodsituatie. Volg dan de instructies van de autoriteiten op voor uw veiligheid en die van anderen. Werkt de sirene bij u in de buurt niet tijdens deze test? Dan kunt u dit doorgeven aan de brandweer.

Wees voorbereid

Zorg dat u bent voorbereid op een ramp of noodsituatie. Kijk op denkvooruit.nl  hoe u dit doet.