Verschillende ‘smaken’ woningbouw

In het plan is ruimte voor maximaal 117 verschillende woningen die door verschillende partijen worden gebouwd.

Wonen Limburg

Wonen Limburg Accent bouwt in totaal 46 eengezins- en levensloopbestendige woningen verspreid in het plan. Hierover hebben de gemeente en Wonen Limburg al concrete afspraken gemaakt. Van die 46 woningen worden straks 36 woningen in het sociale segment verhuurd. De overige 10 worden in de middenhuur of betaalbare koop door Wonen Limburg Accent op de markt gebracht.

Bouwpartner

Voor de bouw van het appartementencomplex en voor een aantal grondgebonden woningen gaat de gemeente op zoek naar een bouwpartner. Een partij die deze woningen bouwt en in de markt zet. Dat doen we met een openbare marktuitvraag. Die uitvraag starten we na de zomer. In deze uitvraag staat onder andere beschreven waar de woningen, naast het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan, aan moeten voldoen. In een zorgvuldig proces worden inschrijvingen beoordeeld en uiteindelijk een winnende partij gekozen.

We verwachten dat het lukt om nog in 2024 bekend te maken om welke partij(en) het gaat. Het wordt dan ook duidelijk wat er precies ontwikkeld wordt. Als woningzoekende kunt u zich tegen die tijd dan bij deze partij(en) melden.

Er worden ook een aantal bouwkavels gereserveerd voor zelfbouw. Het is nog niet duidelijk wanneer deze uitgegeven worden en welke spelregels we hiervoor hanteren. Hou de projectpagina, nieuwsberichten of de nieuwsbrief in de gaten.

Inschrijven nog niet mogelijk

Het inschrijven voor een woning is nu dus nog niet mogelijk. Dit geldt voor alle type woningen. Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wanneer u geïnteresseerd bent in een sociale huurwoning, dan is het belangrijk dat u ingeschreven bent bij de woningcorporatie Wonen Limburg. Dat kunt u nu al doen op de website Thuis in Limburg.