Goed bezochte avond zaal Unitas

In februari 2023 hebben ruim 180 mensen de inloopavond in zaal Unitas bezocht. Het projectteam was aanwezig en beantwoordde vragen.

Het voorlopig ontwerp lag op tafels en er was een maquette  (schaalmodel) waarop te zien is hoe de nieuwe wijk ‘Kuukven’ wordt gebouwd. De meeste mensen die bij de bijeenkomst waren wonen nu al in Baarlo. Van alle bezoekers was de grootste groep ‘woningzoekend’.

Leeftijdscategorie
Leeftijd Aantal bezoekers
<25 jaar 25
25-40 jaar 54
40-55 jaar 31
55-75 jaar 59
>75 jaar 14

Beweegreden voor bezoek 
Reden Percentage
Woningzoekende 49%
Woningzoekende voor een ander  2%
Omwonende 18%
Algemeen geïnteresseerd 31%

Positieve reactie aanwezigen

  • Een groene wijk met verschillende woningen
  • Auto’s zoveel mogelijk uit het zicht
  • De maquette gaf een mooi beeld over hoe de wijk eruit gaat zien

Waar zijn we nog mee aan de slag?

Veel  mensen hebben vragen over het soort woningen, hoeveel deze woningen gaan kosten en wanneer mensen zich hiervoor kunnen melden. Helaas hebben we daar op dit moment nog geen duidelijkheid over.

Inschrijven voor huurwoningen

Voor de sociale huurwoningen die door Wonen Limburg gerealiseerd worden is het wel duidelijk  hoe u daarvoor in aanmerking komt. Wonen Limburg hanteert haar eigen spelregels bij de toewijzing van deze woningen. Als u nu (of in de toekomst) in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning van Wonen Limburg in Kuukven of ergens ander, dan is het belangrijk dat u inschreven bent. Dat kunt u zelf doen op de website van ThuisinLimburg.