Ontdek de geschiedenis van Egchel

Grijp deze unieke kans en duik samen met ons in het verleden van gebied Giel Peetershof. Als onderdeel van de ontwikkeling naar een woningbouwgebied voert opgravingsbureau BAAC de komende weken archeologische opgravingen uit. Misschien worden er fascinerende vondsten blootgelegd.

Wat gaan we ontdekken?

In het hart van Giel Peetershof lag vroeger een landweer, een verdedigingswal met een rijke geschiedenis. Duizenden jaren later onthult archeologisch onderzoek de sporen van deze verloren gewaande structuur. Zullen we restanten van de wal aantreffen? Of misschien zelfs een doorgang met sporen van oude karrewielen?

Programma

Op woensdag 29 november 2023, nodigen wij iedereen tussen 14.00 uur en 16.00 uur uit om aanwezig te zijn bij de archeologische opgravingen in Egchel. Deskundige Henk Thiesen en Fokko Kortlang geven een toelichting. Stel uw vragen en krijg inzicht in het boeiende verhaal van de landweer.

Kom kijken hoe de geschiedenis letterlijk wordt blootgelegd. Kom langs en laat u meenemen op een reis door de tijd. Aanmelden is niet nodig.

Foto eerder gemaakt tijdens het proefsleuvenonderzoek
Foto eerder gemaakt tijdens het proefsleuvenonderzoek