Terrein sportvereniging Egchel

De fusie tussen sportvereniging Panningen en sportvereniging Egchel is in voorbereiding. Als die succesvol wordt afgerond, betekent dat over enkele jaren de huidige voetbal accommodatie van SV Egchel aan de Raadhuisstraat/Emmastraat in Panningen vrijkomt. Het gaat om een groot gebied van ruim 30.000 vierkante meter. De gemeente onderzoekt in een studie, stedenbouwkundige verkenning, wat de logische en wenselijke nieuwe invulling kan zijn. Het is wel al duidelijk dat een definitief schoolgebouw voor het Buurtcollege Maas en Peel op deze locatie komt.

Locatie

Op dit moment bestaat het onderzoeksgebied uit de 2 voetbalvelden en het trainingsveldje aan de westzijde van het voetbalcomplex. Ook het clubgebouw en de bestaande parkeerplaats aan de noordzijde zijn onderdeel van het gebied, net als de bestaande volkstuinen aan de zuidzijde. Omdat de oversteekbaarheid tussen dit gebied en het Pius Park belangrijk is, wordt dit deel van de Raadshuisstraat ook meegenomen in de stedenbouwkundige studie.

Luchtfoto van het gebied

Luchtfoto voormalig voetbalterrein SV Egchel. Bron: Slagboom en Peeters Luchtfotografie

Luchtfoto voormalig voetbalterrein SV Egchel. Bron: Slagboom en Peeters Luchtfotografie

Planning

Start studie: januari 2024
Afronding studie: najaar 2024

Vragen

Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met projectleider Ruud van Dam via 077 306 6666 of stuur een e-mail naar ruud.van.dam@peelenmaas.nl.

Nieuws

Het laatste nieuws over dit project: