PM2,5 en PM10 sensoren verdeeld over gemeenten

In april en mei 2023 hebben inwoners in de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas zich kunnen aanmelden voor een fijnstofsensor (PM2,5 en PM10). Er bleek veel interesse te zijn; we hebben maar liefst 161 aanmeldingen ontvangen. In totaal waren er 45 PM2,5 sensoren en 30 PM10 sensoren te verdelen.

De sensoren zijn op basis van een goede ruimtelijke spreiding over de aangemelde adressen verdeeld. De inwoners bij wie een fijnstofsensor geplaatst kan worden, hebben hier een brief over ontvangen. Begin september kunnen zij de fijnstofsensoren komen ophalen. Tijdens dit ophaalmoment kunnen zij vragen stellen over het plaatsen en installeren van de sensoren. Wie niet bij de uitdeelmomenten aanwezig kan zijn, krijgt de sensor met instructie thuisgestuurd.

Ook de inwoners bij wie helaas geen fijnstofsensor geplaatst wordt, zijn hier per brief over geïnformeerd. Als er afmeldingen binnenkomen, wordt er gekeken naar de overige aanmeldingen om de overgebleven sensoren opnieuw te verdelen.

Zodra de sensoren in de loop van september zijn aangesloten, kunnen de meetgegevens van alle sensoren worden bekeken op het dataportaal van Samenmeten.