Bijna 300 reacties op vragenlijst

Van 24 augustus tot 24 september 2023 kon iedereen meedenken over de nieuwe inrichting van het gebied tussen het Raadhuisplein en de postkantoorlocatie, hoek Raadhuisstraat-Patersstraat.

De online vragenlijst op Doe Mee Peel en Maas is door 275 mensen ingevuld. Zij hebben onder andere aangegeven wat zij goed en niet goed vinden in het gebied of wat toegevoegd moet worden. Ook hebben zij meegedacht over oplossingen voor verkeer en parkeren, het opvangen van regenwater en het creëren van een koelteplek voor de hete zomerdagen.

Op woensdag 6 september 2023 was er een informatiebijeenkomst, waar ook inbreng is geleverd voor de inrichting van het gebied.

De reacties die zijn binnengekomen, worden nu verwerkt en gebruikt als basis voor het ontwerp voor de nieuwe inrichting van dit gebied.

Meedenkgroep

We zitten nu in de fase waarin we stap voor stap het ontwerp voor de nieuwe inrichting van het gebied gaan opstellen. Er wordt een meedenkgroep gevormd, die samen met ons dit ontwerp gaat vormgeven. We koersen op een evenwichtige vertegenwoordiging van bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren. Inmiddels hebben diverse personen zich voor deze meedenkgroep aangemeld.

Wel zijn we nog op zoek naar 1 of 2 bewoners uit de volgende straten: Julianastraat, Beatrixstraat, Patersstraat, Raadhuisplein en Raadhuisstraat. U kunt zich hiervoor tot en met dinsdag 31 oktober 2023 aanmelden bij Tessa Felten via het mailadres tessa.felten@peelenmaas.nl.

Het 1e overleg van deze meedenkgroep wordt naar verwachting begin 2024 gepland.