Dieren, ongedierte en dierplagen

Heeft u overlast van van ongedierte zoals bijvoorbeeld ratten, muizen of wespen? In sommige gevallen zorgen we voor de bestrijding van het ongedierte. In andere gevallen adviseren we alleen of verwijzen u door.

Melding openbare ruimte

Ratten en muizen

De zwarte rat komt steeds vaker voor en brengt schade aan en kan ziektes overbrengen. Maar ook muizen en bruine ratten zijn ongewenst. Als u last heeft van muizen en ratten kunt u dit bij ons melden. Wij geven u advies over de risico’s en bestrijding. De bestrijding moet u zelf oppakken. U kunt daarvoor ook een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Overlast van insecten

Insecten kunnen zorgen voor overlast. Denk aan wespen, bijen, eikenprocessierups, luizen en buxusmot. Waar u overlast kunt melden is afhankelijk van de locatie. Overlast op eigen terrein moet u altijd zelf oplossen. Als u dit niet zelf kunt zijn er gespecialiseerde bedrijven die u kunnen helpen.

Waarvoor kunt u bij de gemeente terecht?

  • Nesten van wespen, bijen en hommels in de openbare ruimte die een gevaar vormen.
  • Eikenprocessierups in de openbare ruimte.
  • Overlast van luizen in de openbare ruimte.

Beschermde diersoorten

Beschermde diersoorten mogen nooit worden bestreden. Er gelden strenge voorschriften om deze dieren te beschermen. Als u toch overlast heeft van bijvoorbeeld vleermuizen dan kunt u dit melden bij de gemeente. Wij nemen contact met u op en komen op locatie de situatie bekijken.

Zwerfdieren

Wij ondernemen geen actie tegen loslopende katten of honden. Alleen duidelijk verwilderde of verwaarloosde katten en honden worden opgevangen door medewerkers van dierenpension Op de Smakterheide. U kunt telefonisch contact opnemen met het pension via 
06 5428 5764 of stuur een e-mail naar info@smakterheide.nl.