Kinderopvang 

Op zoek naar een kinderdagverblijf, gastouderopvang of buitenschoolse opvang (BSO) voor uw kind? Adressen voor kinderopvang vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang. In dit register kunt u zien welke opvang aan de wettelijke kwaliteitseisen voor kinderopvang voldoet.

Landelijk Register Kinderopvang

In het Landelijk Register Kinderopvang zijn alle geregistreerde gastouders en bureaus opgenomen. Dit gebeurt pas na een inspectie door de GGD en een beschikking van de gemeente. De inspectierapporten vindt u ook in dit register.

Kinderopvangtoeslag

Staat het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang (bso) of de gastouder van uw kinderen ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang? Dan kunt u een deel van de kosten terugvragen bij de Belastingdienst. Dit heet kinderopvangtoeslag. De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt af van uw inkomen en het aantal kinderen dat naar de opvang gaat. Kinderopvangtoeslag vraagt u binnen 3 maanden aan bij de Belastingdienst. Geef wijzigingen ook door aan de Belastingdienst, bijvoorbeeld als u meer gaat verdienen.

Kinderdagverblijf beginnen

Wilt u een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gastouderbureau of gastouderopvang beginnen? Dan moet u dit melden. Dit doet u ook als er iets verandert. U regelt het via de gemeente met één van de formulieren van de Rijksoverheid.

Bekijk ook: