Gezinscoach     Logo Vele Handen

Alle gezinscoaches hebben veel ervaring in het begeleiden van jeugdigen en hun ouders bij opvoed- en opgroeivragen. Daarnaast hebben zij een grote deskundigheid over onder andere psychische problemen, gezinnen en kinderen met een beperking, gezinsproblematiek en gedragsstoornissen.

Bekijk de video jeugd en onderwijs in de gemeente Peel en Maas.

Vragen over jeugdhulp

 • Telefonisch bereikbaar of loop binnen in het Huis van de Gemeente van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur - 17.00 uur
 • E-mail Jeugdhulp   

Werkwijze gezinscoach

Duidelijkheid en vertrouwen: dat zijn dé twee kenmerken die de gezinscoach in de samenwerking met jou centraal stelt. Duidelijkheid houdt in dat de gezinscoach je bij grotere problemen steeds precies vertelt wat hij of zij doet en waarom. De gezinscoach kan bij je langskomen, volgt hoe het gaat en is je vaste contactpersoon.

De gezinscoach kijkt wat er al goed gaat in je gezin en waar de krachten liggen. Ook gaat de aandacht uit naar de vraag of iemand uit je omgeving een bijdrage kan leveren aan de oplossing. Jij bepaalt samen met de gezinscoach wat de meest passende oplossing voor je hulpvraag kan zijn. Eenvoudige opvoedvragen kunnen gewoon telefonisch worden beantwoord.

Goed om te weten

 • Wacht niet te lang
  • Soms blijven ouders zelf naar oplossingen zoeken. Maar de gezinscoach kan al veel eerder helpen en verlichting geven, meestal met opvoedtips en algemene adviezen. Zo wordt het leven een stuk eenvoudiger, voor zowel jou als je kind. Wacht dus niet te lang.
 • Veilige en gezonde omgeving
  • Als vader of moeder wil je het beste voor je kind. Dat is precies wat de gezinscoach ook wil. Hij of zij stelt het belang van jouw kind altijd voorop. De gezinscoach wil net als jij dat je kind in een veilige en gezonde omgeving kan opgroeien. Dit is het uitgangspunt bij het kiezen van de oplossingsrichting.
 • Eén contactpersoon
  • Als gezin heb je altijd te maken met slechts één contactpersoon, je eigen gezinscoach. Die zorgt ervoor dat je als gezin met zo weinig mogelijk verschillende gezichten (instellingen) te maken krijgt. Dat is wel zo duidelijk en maakt de kans op een succesvolle oplossing een stuk groter.