Gezinscoach    

Alle gezinscoaches hebben veel ervaring in het begeleiden van jeugdigen en hun ouders bij opvoed- en opgroeivragen. Daarnaast hebben zij een grote deskundigheid over onder andere psychische problemen, gezinnen en kinderen met een beperking, gezinsproblematiek en gedragsstoornissen.

Bekijk de video jeugd en onderwijs in de gemeente Peel en Maas.

Vragen over jeugdhulp

Wij werken op afspraak. De gezinscoaches zijn via telefoonnummer 077 306 6666 of via het e-mailadres vraag@peelenmaas.nl bereikbaar. 

Werkwijze gezinscoach

Duidelijkheid en vertrouwen: dat zijn dé twee kenmerken die de gezinscoach in de samenwerking met u centraal stelt. Duidelijkheid houdt in dat de gezinscoach je bij grotere problemen steeds precies vertelt wat hij of zij doet en waarom. De gezinscoach kan bij u  langskomen, volgt hoe het gaat en is uw vaste contactpersoon.

De gezinscoach kijkt wat er al goed gaat in uw gezin en waar de krachten liggen. Ook gaat de aandacht uit naar de vraag of iemand uit uw omgeving een bijdrage kan leveren aan de oplossing. U bepaalt samen met de gezinscoach wat de meest passende oplossing voor uw hulpvraag kan zijn. Eenvoudige opvoedvragen kunnen gewoon telefonisch worden beantwoord.

Goed om te weten

  • Wacht niet te lang
    • Soms blijven ouders zelf naar oplossingen zoeken. Maar de gezinscoach kan al veel eerder helpen en verlichting geven, meestal met opvoedtips en algemene adviezen. Zo wordt het leven een stuk eenvoudiger, voor zowel u als uw kind. Wacht dus niet te lang.
  • Veilige en gezonde omgeving
    • Als vader of moeder wilt u het beste voor uw kind. Dat is precies wat de gezinscoach ook wil. Hij of zij stelt het belang van uw kind altijd voorop. De gezinscoach wil net als u dat uw kind in een veilige en gezonde omgeving kan opgroeien. Dit is het uitgangspunt bij het kiezen van de oplossingsrichting.
  • Eén contactpersoon
    • Als gezin hebt u altijd te maken met slechts één contactpersoon, uw eigen gezinscoach. Die zorgt ervoor dat u als gezin met zo weinig mogelijk verschillende gezichten (instellingen) te maken krijgt. Dat is wel zo duidelijk en maakt de kans op een succesvolle oplossing een stuk groter.

Bekijk ook: