Bladkorven

De herfst komt eraan en daarbij horen vallende bladeren. Omdat bladeren van gemeentelijke bomen ook in uw tuin terecht kunnen komen, plaatst de gemeente bladkorven. Vanwege weersinvloeden en verschillende boomsoorten kan dit per jaar en per locatie verschillen. Zodra alle bladeren van de bomen zijn, worden de bladkorven weer weggehaald.

Waar worden bladkorven geplaatst?

Er worden ongeveer 200 bladkorven geplaatst binnen de bebouwde kommen van Peel en Maas. Bij de locatie keuze wordt met name rekening gehouden met het aantal en de grootte van de aanwezige gemeentelijke bomen. Maar ook de bereikbaarheid (in verband met  ledigen) en het daadwerkelijk gebruik speelt een rol bij de keuze voor locaties.

Plattegronden locaties bladkorven:

Spelregels

  • De bladkorven zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren.
  • De bladeren moeten afkomstig zijn van gemeentelijke bomen.
  • Bladeren van eigen bomen of snoeiafval uit eigen tuin mag niet in de bladkorven. U kunt hiervoor uw groene container gebruiken of het afval gratis naar het milieupark brengen.
  • Het is niet de bedoeling dat u hele aanhangwagens blad naar de korven brengt. Rijdt u dan alstublieft door naar het milieupark.
  • Bij misbruik wordt er een waarschuwing aan de bladkorf gehangen. Bij herhaaldelijk misbruik wordt de bladkorf weggehaald.
  • Het is niet toegestaan om blad te storten langs de bladkorven.

Hoe vaak worden de korven leeg gemaakt?

Afhankelijk van de hoeveelheid blad die in de korven zit, zullen de korven 1 of 2 keer per week worden leeggemaakt.

Blad blazen en vegen in de openbare ruimte

In de herfstperiode zet de gemeente extra veeg- en zuigwagens in om bladeren op te ruimen. Van week 44 t/m week 48 doen we dit vier dagen per week op plekken waar het meeste blad ligt. Hoewel we bijna dagelijks rijden, kunnen we natuurlijk niet overal tegelijk zijn. We vragen uw begrip hiervoor.