Bladkorven

De herfst komt eraan en daarbij horen vallende bladeren. Omdat bladeren van gemeentelijke bomen ook in uw tuin terecht kunnen komen, plaatsen we bladkorven. U kunt met ons uw straat veilig en bladvrij houden door bladafval bij elkaar te vegen en naar de korf in uw straat of wijk te brengen.

Wanneer worden de bladkorven geplaatst?

Van 19 tot en met 23 september 2022 plaatsen we de bladkorven. Zodra alle bladeren van de bomen zijn, worden de bladkorven weer weggehaald.

Het is niet toegestaan om snoeiafval en bladeren uit eigen tuin in de bladkorven te doen. 

Leegmaken van de bladkorven

Afhankelijk van de hoeveelheid blad die in de korven zit, worden de korven 1 of 2 keer per week leeggemaakt.

Locaties

De locaties van de bladkorven vindt u in de online afvalkalender. Er is een zo goed mogelijke verdeling gemaakt en rekening gehouden met het aantal en de grootte van bomen in de omgeving.

Spelregels

  • De bladkorven zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren.
  • De bladeren moeten afkomstig zijn van gemeentelijke bomen.
  • Bladeren van eigen bomen of snoeiafval uit eigen tuin mag niet in de bladkorven. U kunt hiervoor uw groene container gebruiken of het afval naar het milieupark brengen. Voor groenafval betaalt u een tarief van 5 euro voor een aanhanger van 2m3, het kofferbaktarief is 2,50 euro.
  • Het is niet de bedoeling dat u hele aanhangwagens blad naar de korven brengt. Rijdt u dan alstublieft door naar het milieupark.
  • Bij misbruik wordt er een waarschuwing aan de bladkorf gehangen. Bij herhaaldelijk misbruik wordt de bladkorf weggehaald.
  • Het is niet toegestaan om blad te storten langs de bladkorven.

Blad blazen en vegen in de openbare ruimte

In de herfstperiode zetten we extra veeg- en zuigwagens in om bladeren op te ruimen. Van week 45 t/m week 48 doen we dit vier dagen per week op plekken waar het meeste blad ligt. Hoewel we bijna dagelijks rijden, kunnen we natuurlijk niet overal tegelijk zijn. We vragen uw begrip hiervoor.