Een toekomst zonder aardgas

Geplaatst op vrijdag 21 september 2018

Op 1 juli 2018 is de Wet VET (Voortgang Energie Transitie) in werking getreden. Dit betekent dat woningen waarvoor na deze datum een bouwvergunning is aangevraagd, niet meer op het aardgas worden aangesloten.

Afhankelijk van de fase waarin het bouwplan verkeert, kan dit gevolgen hebben. Staat in het bouwplan de installatie van een cv-ketel, dan  zal gezocht moeten worden naar een alternatief voor de verwarming van de woning en voor het warm tapwater (keuken, douche en/of bad).

Alternatieven voor een cv-ketel is een warmtepomp al dan niet in combinatie met warmte- zonneboiler. Bij de warmtepomp kunt u een keuze maken tussen een lucht-water warmtepomp en een water-water warmtepomp.

Voor beide systemen is subsidie beschikbaar. Ook voor de warmte- zonneboiler bestaat een subsidieregeling.

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden, de kosten en subsidiemogelijkheden: