Dagbesteding

Meedoen in de maatschappij is belangrijk. Als u dat niet kunt, is er dagbesteding. Met dagbesteding kunt u actief zijn, heeft u een regelmatig dagritme en kunt u in contact komen met andere mensen.

Stel een vraag

Ook als u wat ouder bent, kunt u deelnemen aan activiteiten die bij uw interesse passen. U kunt ook meedoen om uw mantelzorger wat te ontlasten.

Kunt u vanwege een medische noodzaak niet zelfstandig naar en van de locatie van de dagbesteding komen? Dan is er vervoer mogelijk.

Afhankelijk van uw hulpvraag en uw persoonlijke situatie stelt de gemeente een ondersteuningsplan voor u samen. De gemeente bespreekt dan met u welke resultaten u wilt bereiken met de ondersteuning van de door u gekozen aanbieder. Hoe u deze resultaten gaat bereiken, legt u samen met uw aanbieder vast in een ondersteuningsplan.

Voorbeelden van ondersteuning zijn:

  • arbeidsmatige dagbesteding voor mensen die niet kunnen werken
  • recreatieve dagbesteding 
  • vervoer naar en van de locatie van de dagbesteding

 

Vragen

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie, bijvoorbeeld uw indicatie? Neem dan eerst contact op met uw begeleider.

U kunt ook contact opnemen met de gemeente.

  • Op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur vrij binnen lopen in het gemeentehuis of telefonisch contact opnemen met het Klant Contact Centrum.

Heeft u een voorkeur voor een bepaalde dag of tijdstip, neem dan contact op met het Klant Contact Centrum of stuur een e-mail naar vraag@peelenmaas.nl. Vermeld bij het onderwerp: Dagbesteding.

Op maandagavond van 17.00 uur – 19.30 uur en zaterdagmorgen van 08.30 uur – 12.00 uur werken we alléén op afspraak.