Hoge uitstroomcijfers bijstand 2017

Van alle inwoners die in de gemeente Peel en Maas een bijstandsuitkering ontvingen, vond 15% afgelopen jaar een baan. We zijn zeer trots op dit behaalde resultaat! Al een aantal jaar op rij horen wij bij de top van Nederland als het gaat om uitstroomcijfers. Het landelijk
gemiddelde lag in 2017 op 10,5%.

WIJ maken werk van werk

Intensieve samenwerking tussen ondernemers, bijstandsgerechtigden en de gemeente is het sleutelwoord van het succes! De samenwerking tussen werkgevers, gemeente en werknemers wordt nadrukkelijk opgezocht. Onder het motto ‘WIJ maken werk van werk’, bieden steeds meer werkgevers in Peel en Maas en kans aan werkzoekenden die door allerlei oorzaken toch moeilijk aan de slag komen. Niet altijd meteen in de vorm van een betaalde baan, maar bijvoorbeeld ook door een werkstage om iemand (opnieuw)
werknemers- en vakvaardigheden aan te leren of door regelmaat op te bouwen, taal te leren enzovoorts. De ontwikkeling van de werkzoekende staat daarbij centraal.

De gemeente ondersteunt ondernemers en bijstandsgerechtigden hierbij door tal van mogelijkheden samen bespreekbaar te maken. De gemeente is dan ook niet alleen dankbaar voor het mooie resultaat, maar ook dankbaar dat vele ondernemers een goede relatie willen opbouwen en onderhouden om werkzoekenden kansen te bieden.

Cijfers

15% van de bijstandsgerechtigden vond in 2017 nieuw werk. Dat komt neer op 74 mensen die volledig aan het werk zijn gegaan en dus niet meer afhankelijk zijn van een uitkering. Daarnaast zijn er 71 mensen die parttime aan het werk zijn gedaan. 82 kandidaten doorlopen een ervaringsplek/vrijwilligerswerk om sterker te worden voor een werkende toekomst.

Bedankt!

Alle ondernemers in Peel en Maas die hebben bijgedragen aan WIJ maken werk van werk, bedankt! Wij
hopen ook de aankomende jaren samen met ‘WIJ maken werk van werk’ weer mooie resultaten te bereiken.