Horecabedrijf beginnen

Als u een horecabedrijf begint, heeft u een drank- en horecavergunning en/of exploitatievergunning nodig. Voorbeelden van horecabedrijven zijn een café, restaurant, snackbar, disco of hotel, buurthuis, clubhuis en kantine. 

Stuur uw vragen naar info@peelenmaas.nl en wij nemen contact met u op.

Wijzigingen doorgeven

Gebruik het wijzigingsformulier als er veranderingen zijn in leidinggevenden of beheerders bij een horecabedrijf, of een verandering in de inrichting (zoals uitbreiding of verbouwing).

Wijzigen inrichting horecabedrijf         Wijzigen leidinggevenden horecabedrijf

Bestemming pand

Een horecabedrijf mag niet zomaar in elk pand worden gevestigd. Het pand moet de juiste horeca-bestemming hebben. Wilt u weten welke bestemming een pand heeft? Zoek op ruimtelijkeplannen.nl naar het pand en bijbehorend bestemmingsplan.

Heeft het pand geen horecabestemming? Dan vraagt u een omgevingsvergunning aan om de bestemming van het pand te wijzigen.

Wet Bibob

Als u als horecaondernemer een drank- en horecavergunning en/of een exploitatievergunning aanvraagt, moet u ook een toets van de wet Bibob doen. Bibob betekent: Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur.

De toets wordt gebruikt om bedrijven en personen te screenen. Als de gemeente vermoedt dat de vergunning misbruikt kan worden voor criminele activiteiten, kan de vergunning op grond van de wet Bibob worden geweigerd of ingetrokken. Meer informatie over de wet Bibob vindt u op de website van de Dienst Justis.

Bekijk ook: