Hennepkwekerij of XTC-lab melden

Een hennepplantage of xtc-lab in een pand zorgt vaak voor aanzienlijke schade die tot in de tienduizenden euro’s kan oplopen. Denk aan doorgebroken muren, gaten in het dak, waterschade en brandschade. Daarnaast is het mogelijk dat u opdraait voor de kosten van illegaal afgetapte elektriciteit en het opruimen van de kwekerij of het xtc-lab.

Vermoedt u een hennepkwekerij of xtc-lab in uw omgeving of of een andere verdachte situatie? Of herkent u één of meerdere signalen? Vul dan het formulier 'er is iets niet pluis' in.

Wat mag u van ons verwachten?

Wij gaan altijd vertrouwelijk om met uw melding. Als u uw gegevens doorgeeft en graag een terugkoppeling ontvangt, dan kunt u dit ook aangeven. U kunt ook anoniem een melding doen.

Hennepkwekerij of XTC-lab melden

Herken de signalen

Twijfelt u nog over het doen van een melding, bijvoorbeeld omdat u niet zeker weet of er sprake is van een verdachte situatie? Lees onze folder ondermijnende criminaliteit (PDF, 498.8 kB) over het herkennen van de signalen. Meer informatie vindt u ook op de website van de Regionale Informatie en Expertise Centra (RIEC) voor bestrijding van ondermijnende criminaliteit en op de website van de Politie.

Blijf er niet mee lopen maar meld wat u weet bij de gemeente. Ook als u twijfelt.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een van de medewerkers van Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente via 077 306 6666.

Bekijk ook: