Maasbree - Open Dag atelier De Fabriek

“Atelier De Fabriek”, onderdeel van De Fabriek Maasbree, bestaat in december tien jaar.  Het Atelier richt zich voornamelijk op zelfstandig wonende ouderen die graag een fijne dagbesteding willen. De gasten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Zij genieten van de positieve sfeer en komen elke dag met een glimlach naar Maasbree.

Vanwege het 10 jarig bestaan organiseert Atelier de Fabriek een Open Dag op zondag 3 december van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Atelier de Fabriek werd tien jaar geleden opgezet door Loes Broekmans, Pierre Groetelaers en Trudy Maessen. De dagbesteding is bedoeld voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun daginvulling, en voor het ontlasten van mantelzorgers. “Het belangrijkste is dat mensen zich hier prettig voelen, we proberen een thuisgevoel te creëren. We zijn in een kale ruimte begonnen met vier gasten. Samen hebben we het onderkomen van de dagbesteding omgetoverd tot een gezellige huiselijke ruimte, waar mensen zich op hun gemak voelen. Inmiddels zijn we 6 dagen per week geopend, óók op zaterdag”, vertelt Loes Broekmans.

De gasten wonen allemaal nog zelfstandig. De activiteiten bij het Atelier worden aangeboden op basis van persoonlijke voorkeur en mogelijkheden. Men kan bijvoorbeeld helpen bij het bereiden van het dagelijkse driegangendiner, een creatief werkstuk maken (bijvoorbeeld schilderen, keramiek, mozaïek) of kiezen uit andere activiteiten zoals meedoen aan de gespreksgroep, theater, yoga, wandelen, muziek of een potje biljart. Maar wanneer een gast lekker met een boek bij de haard of op het terras wil zitten, dan is dat ook prima. Zoals de gasten zelf zeggen “Niks moet, niksen mag”. De medewerkers, vrijwilligers en gasten zoeken samen actief naar nieuwe activiteiten. Dat heeft ondertussen al geleid tot een leesclub, een theatergroep en een muziekcafé.

Toekomst
Vanuit de gasten en partners waarmee de Fabriek Maasbree samenwerkt is al de vraag gesteld of wonen in de toekomst ook zou kunnen. De toekomst verandert en burgers en gasten geven zelf de voorkeur aan, waar en hoe ze willen wonen en leven.
Deze signalen zijn de aanleiding voor uitbreiding binnen De Fabriek Maasbree: er komt eind 2018 een 24-uurs verblijfsaccomodatie. Voor de bewoners van deze accomodatie is er de gelegenheid om deel te nemen aan dagbesteding en activiteiten van dagvoorziening Atelier de Fabriek Maasbree. Buiten het wonen en de verschillende vormen van dagbesteding die eind volgend jaar aanwezig zullen zijn, zal de Smidse een ontmoetingsplek blijven. Rendiz en Atelier de Fabriek  Maasbree staan voor verbinding en contact met alle gasten, jong en oud.

Meer informatie: www.defabriekmaasbree.nl
Open dag:  Zondag 3 december van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie:  De Fabriek Maasbree, Venloseweg 25, 5993 PH Maasbree

Datum

Zondag 3 december 2017 14:00 uur - 16:00 uur

Locatie

Venloseweg 25, 5993 PH Maasbree