Panningen - Concert door ArtEz/HKU Saxophone Orchestra

Vanwege hun geweldige optreden in 2019 komt het ArtEz/HKU Saxophone Orchestra in het jubileumjaar van de Orgelkring opnieuw naar de kapel van de Lazaristen in Panningen. Hier verrassen zij op zondagmiddag 23 oktober 2022 om 15.00 uur de toehoorders met een hoogstaand en uitdagend programma, m.m.v. Elske te Lindert op orgel.

ArtEz/HKU Saxophone Orchestra

Het ArtEz/HKU Saxophone Orchestra (AHSO) is een ensemble bestaande uit ca. 20 studenten klassiek saxofoon van het ArtEZ conservatorium in Zwolle en het Utrechts conservatorium(HKU). Onder leiding van de bekende saxofonist Johan van der Linden verzorgen de studenten ieder jaar een programma met uiteenlopende muziekstukken. Verrassende arrangementen maar ook origineel repertoire speciaal geschreven voor dit inmiddels bekende ensemble.
Kleurrijk, gedurfd, avontuurlijk, ingetogen, virtuoos en soms een tikkeltje uitdagend….!

Johan van der Linden

Johan van der Linden is een van de meest toonaangevende saxofonisten uit Nederland, speelt bij het Nederlands Blazers Ensemble en is hoofdvak docent saxofoon aan het conservatorium in Zwolle en Utrecht, componist en arrangeur.
Van der Linden is ook werkzaam als freelance saxofonist bij: Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest.

U bent van harte uitgenodigd om dit buitengewoon concert te komen beluisteren. Het concert start om 15.00 uur en entree is vrije gave. 

Datum

Zondag 23 oktober 2022 15:00 uur - 16:00 uur

Locatie

Kapel Missiehuis Panningen