Progpower Europe

Van 30 september tot en met 2 oktober 2022 is het weer zover! Na 2 jaren uitstel is het eindelijk tijd voor ProgPower Europe de 22e editie, het metal festival dat voor de 21ste keer zal plaats vinden in Baarlo. Twee edities moest de organisatie voorbij laten gaan door Covid-19. De programmering, bedoeld voor 2020, is ten dele blijven staan en het is de organisatie gelukt om een goede mix van bekende en onbekende bands te boeken.

Internationaal programma

Het ProgPower Europe festival vindt zoals ieder jaar plaats in Sjiwa te Baarlo maar is een internationale aangelegenheid. De geboekte bands komen van over de hele wereld net als de bezoekers. Minstens 20 verschillende nationaliteiten zullen aanwezig zijn in het weekend waar het Progressive Metal is dat de klok slaat. De hoofdacts van het festival zijn dit jaar:

  • Op vrijdag Von Herzen Brothers (Finland) een gitaar gedreven rockband die binnen eigen landsgrenzen steevast in top 10 albums scoort.
  • Op zaterdag Green Carnation (Noorwegen), een progressive metal band die het doom metal genre niet schuwt.
  • Op zondag Seventh Wonder (Zweden), een progressive metal band met power metal inslag.
  • In totaal treden er 14 bands op. De rest van de programmering is te vinden op de website.

Meer informatie en kaartverkoop

Progpower is nog niet uitverkocht maar het belooft weer gezellig druk te worden. Kijk voor meer informatie en toegangskaarten op de website.

Datum

Vrijdag 30 september 2022 13:00 uur - zondag 2 oktober 2022 23:59 uur

Locatie

Sjiwa Baarlo