Baarlo - Open Tuinendag

Een kijkje in bijzondere tuinen tijdens Open Tuinendag 2022. De tuinen zijn gratis te bezoeken van 10.30 tot 17.00 uur.

Bamboetuin van Wiel Boumans

Op de Hetterichstraat 15 vindt u in deze speciale tuin van 7700 m2 wel 50 soorten bamboe die in hoogte variëren. De hoogste bamboesoort bereikt een hoogte van 15 meter. Dhr. Boumans is niet alleen veel uren in de tuin te vinden, hij maakt ook zelf nestkasten en vleermuizenkasten. De bamboe wordt ook geleverd aan dierentuinen voor de panda’s, giraffen en olifanten.

Boeiende zomertuin bij familie Bruijnen

De geheel zelf ontworpen en aangelegde tuin op Hetterichstraat 5, heeft een parkachtig karakter, met als blikvanger een mooie natuurlijke vijver. De tuin van deze Baarlose familie is één hectare groot. In een voormalige paardenwei, omringd door een houtwal met bomen, ligt een grote bamboetuin.

Rotstuin van familie Jacobs

Centraal in de tuin op de Scheresweg 2, ligt een grote vijver met allerlei beekloopjes die uitmonden in de vijver. De natuurlijke aanleg, het eigentijdse karakter, het gebruik van kleur en de rijke variatie in beplanting, geven je het gevoel dat je even weg bent van deze wereld en aangekomen bent in een paradijs.

Via allerlei paadjes kan men de tuin ontdekken, steeds zijn er weer nieuwe verrassende combinaties. Ook is er een grote rotstuin waarin 150 ton stenen zijn verwerkt.

Datum

Zondag 26 juni 2022 10:30 uur - 17:00 uur

Locatie

Buitengebied Baarlo