Baarlo - metal festival Progpower Europe

Vandaag de dag is ProgPower Europe wereldwijd een begrip onder metal fans en voor deze fans is Baarlo het eerste weekend van oktober het middelpunt van de wereld geworden. Dit jaar vindt het 3 daagse metal festival plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober 2019.

Programma

De 4 head liners Persefone (Andorra), Psychotic Walz (USA), Voyager (AUS) en Diabolo Swing Orchestra (SWE) zijn klinkende namen die garant staan voor goede live performances.

Verder zijn er optredens van 10 andere bands: Ghost Ship Octavius (USA), Kingcrow (IT), Voices From The Fuselage (UK), Anima Tempo (MEX), Scarlet Stories (NL), Teramaze (AUS), Kong(NL), Rendezvous Point (NOR), Prehistoric Animals (SWE), Lost In Thought (WAL). Net zoals de vele bezoekers afkomstig zijn uit meer dan 20 landen zijn ook de bands dus zeer internationaal.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op de website van Progpower Europe. De voorverkoop loopt zeer voorspoedig en de kans dat er geen dagverkoop meer is in het weekend zelf is zeer aanwezig.

Kosten in de voorverkoop:
Hele Weekend: €95,-
Zaterdag of Zondag : € 40,-
Vrijdag: €27,50

Het metal festival

In 1999 begon ProgPower in Tilburg. Op het 1 dag durende metal festival speelden toen 10 bands op een podium. Door omstandigheden moest er in 2000 een andere locatie gezocht worden en dat werd JC Sjiwa in Baarlo. Een paar jaar later was het festival 3 dagen lang en gegroeid tot een invloedrijk progressive metal festival. Omdat er ook een Amerikaanse evenknie werd begonnen veranderde de naam van ProgPower naar ProgPower Europe.

Het festival ademt al jaren een sfeer van vriendelijkheid en saamhorigheid wat ook een goede reden is om naar het festival te komen. Het hele gebouw van Sjiwa wordt benut inclusief het balkon, de beide caferuimtes beneden en natuurlijk de parkeerplaats met terras en verteer.

Datum

Vrijdag 4 oktober 2019 13:00 uur - 23:59 uur

Locatie

Sjiwa Hoogstraat 1a, 5991 XC Baarlo