Meijel - Tentoonstelling Meijel 75 jaar bevrijd

Vanwege de 75-jarige herdenking aan de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog pakt heemkundevereniging Medelo uit met een expositie. De opening is op 21 september 2019 en de tentoonstelling is iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur te bezichtigen tot en met 17 november 2019.

Expositie

In Truijenhof wordt breed uitgepakt met een tentoonstelling die enerzijds honderden foto’s en ander beeldmateriaal, onder andere propaganda-affiches, over Meijel in de oorlog omvat, en anderzijds ook allerlei objecten telt zoals wapens, poppen in militaire uniformen van de vijf betrokken landen alle uitgedost met de bijbehorende uitrusting, een bijzondere kachel, tabaksnijder en nog allerlei ander materiaal. De materialen zijn afkomstig uit drie collecties, namelijk die van Rinus van Ottersdijk uit Vlierden, wijlen Henk Martens uit Meijel en de rijke eigen collectie van Medelo.

Daarnaast worden er enkele nog nooit vertoonde films getoond, door Engelse filmers opgenomen in de maanden van de bevrijding. In deze films worden de verwoestingen in het dorp op schrijnend harde wijze zichtbaar gemaakt.

Datum

Zaterdag 21 september 2019 14:00 uur - zondag 17 november 2019 17:00 uur

Locatie

Museum Truijenhof, Tomveld 2, Meijel