Panningen - Internationaal Historisch Festival

Kom genieten van de 40e editie van het Internationaal Historische Festival op zaterdag 27 juli en zondag 28 juli 2019 van 08.00 - 18.00 uur aan Ruiterterrein "De Vosberg" Ninnesweg 176, 5981 PD Panningen (L) Nederland.

De 4.000 leden van de Historische Motoren en Tractoren Vereniging (HMT) zetten samen de grootste verzamelaarsbijeenkomst van historisch erfgoed in Europa neer. De vaste bezoekers (jaarlijks ca. 20.000) weten ook dat het evenement veel meer is dan het bekijken van meer dan 2500 oldtimer tractoren, stationaire motoren, machines en gereedschappen.

Activiteiten

  • Oude ambachten, puin beken, stoommachines.
  • Hout zagen & bewerken, Belgische trekpaarden
  • Werktuigen, Kinderattracties, Trekkertrek, Woonwagens
  • Vrachtwagens, Miniaturen, Grondverzet, Ploegen
    • De miniaturenshow en oude ambachtsdemonstraties zijn in de manege.
  • Gras- en maiscultuur, Melk en kaas, Dorsen
  • Onderdelenmarkt, Live muziek, Festivalcamping
    • Reserve onderdelen, gereedschappen, allerlei gebruiksartikelen en technische handboeken zoals gebruiksaanwijzingen en onderdeellijsten worden op de grote kraam- en ligmarkt aangeboden.

Internationaal Historisch Festival

Het is de grootste verzamelaarsbijeenkomst /festival op het vaste land van Europa sinds 1980 en trekt, gezien de intussen wereldwijde bekendheid, bezoekers uit geheel Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Meer dan 1200 internationale verzamelaars tonen en demonstreren hier hun (landbouw)machines, uit de periode van het einde van de 19e eeuw tot ca. 35 jaar geleden.

Het gaat om meer dan 2500 tractoren, stationaire motoren, verbrandingsmotor- en stoom gedreven prairietractoren, dorsmachines, motorfietsen, bromfietsen, zeer oude personen- en vrachtwagens, woonwagens, werktuigen, oude bewerkingsmachines en nog vele andere huishoudelijke, land- en tuinbouwmachines.

Kijk ook op de website: www.hmtklep.nl

Datum

Zaterdag 27 juli 2019 08:00 uur - zondag 28 juli 2019 18:00 uur

Locatie

Ruiterterrein De Vosberg Ninnesweg 176 5981PD Panningen