Panningen - Dag van Morgen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019, is in het centrum van Panningen de Dag van Morgen. Tijdens dit evenement kunnen inwoners van Peel en Maas zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van langer zelfstandig wonen, mobiliteit, gezondheid, voeding, thuiszorg, hobby’s, vrijwilligerswerk, sport en bewegen.

Samen op weg naar de Dag van Morgen

We worden met zijn allen steeds ouder en blijven langer vitaal. Daarom is het uitgangspunt steeds vaker dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, al dan niet ondersteund door thuiszorg en mantelzorg. Het doel is dat ouderen hun dag van morgen vitaal, tevreden en vol vertrouwen tegemoet gaan. Daarbij horen nieuwe vormen van vrijetijdsbesteding zoals sport, vrijwilligerswerk en hobby’s die aansluiten bij hun mogelijkheden, en hulpmiddelen en diensten waarmee ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Komt de dag dat het zelfstandig wonen niet meer mogelijk is, dan hebben we in Peel en Maas ook verschillende zorginstellingen.

Om hen daarbij te helpen, is er op Hemelvaartsdag, 30 mei, in en rond het centrum van Panningen de ‘Dag van Morgen’. Deze leuke, informatieve dag, voor alle inwoners uit Peel en Maas, is een initiatief van verschillende partijen en biedt ouder wordende inwoners en bedrijven, instellingen en verenigingen de mogelijkheid elkaar te ontmoeten.

Daarnaast zal op Hemelvaartsdag het centrum van Panningen, net als vorig jaar, in het teken staan van De smaak van Peel en Maas. Hierbij wordt het thema gezonde voeding ingevuld met streekproducten uit de regio, met de asperge in de hoofdrol.

De invulling van de Dag van Morgen komt tot stand in onderlinge samenwerking, hierbij ondersteund door Centrum Management Panningen.

Facebookpagina: https://www.facebook.com/deDagvanMorgenPanningen/

Datum

Donderdag 30 mei 2019 12:00 uur - 17:00 uur

Locatie

Centrum Panningen