Baarlo - Koningsdag 2019

Koningsdag Baarlo; met weer een vernieuwend programma voor jong en oud.

Stichting Kinderfeesten Baarlo is sinds drie jaar druk bezig geweest om het kinderfeest Koningsdag te verbeteren en nieuw leven in te blazen. We gaan er van uit dat de weersgoden goed gezind zijn op Koningsdag 2019 en dat het vernieuwde programma volledig doorgang kan vinden. Het doel is de kinderen én hun ouders een leuke, gezellige dag te bezorgen. Er is op zaterdag 27 april 2019 van alles te doen in Baarlo en dus absoluut de moeite waard om dit kinderfeest mee te komen vieren.

Het ochtendprogramma begint op de Markt om 10.15 uur met een ludieke opening. Daarna zal de kapelaan de kinderfietsen zegenen waarna de kinderfietsjesoptocht zal volgen. Met versierde fietsjes maken de kinderen, samen met de fanfare en brassband, een rondje door de volgende straten:

  • Markt
  • Grotestraat
  • Wilhelminastraat
  • Sint Annakapel
  • Sprunklaan
  • Kwistbeeklaan
  • Baron van Erplaan
  • Markt als eindpunt.

Het is belangrijk voor de kinderen dat hun fiets mooi is versierd want na afloop van de fietstocht worden er prijsjes uitgereikt aan de kinderen met de mooist versierde fiets. Fanfare Eendracht zal samen met alle kinderen de optocht afsluiten met een spectaculair fietsbellenconcert. Op en rond de Markt zullen tevens verschillen activiteiten en demonstraties zijn.

Het middagprogramma begint om 11.30 uur en duurt tot 14.30 uur. Op de Baron van Erplaan is een kinderkleedjesmarkt en op de Kasteelweide kunnen kinderen tegen een kleine vergoeding (d.m.v. een stempelkaart) deelnemen aan Oud Hollandse spelen, waarbij deelname met een lekkere traktatie wordt beloond.

Er komt een heuse volleybalpromotiebus met een opblaasbaar springstadion, duikmat, spronghoogtemeter, smashmeter en speelveld van 18 x 10 meter.

Voor de kinderkleedjesmarkt kunnen deelnemers zich opgeven via e-mailadres kinderkleedjesmarktbaarlo@gmail.com.  Verdere inhoudelijke informatie volgt na opgave.

Op de Markt is een springkussen en stormbaan opgesteld en waar de ouders van een koel drankje kunnen worden voorzien. Tevens is er die middag muzikale ondersteuning.

Om Koningsdag tot één groot feest te maken hebben we, naast het leuke programma en activiteiten, veel enthousiaste kinderen en ouders nodig. Het belooft een heel gezellig evenement te worden voor jong en oud dus we hopen jullie allemaal te kunnen begroeten op zaterdag 27 april 2019.

Datum

Zaterdag 27 april 2019 10:15 uur - 14:30 uur

Locatie

Markt en Kasteelweide Baarlo