Baarlo - Wandeling in het spoor van de bospartizanen

De wandeltocht is 8 km en duurt ruim 2 uur. Het is een middelzware wandeling, niet echt geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of bolderkarren. Minimum leeftijd 8 jaar. Aanmelden bij VVV Baarlo tot vrijdag 26 oktober 2018 om 15.00 uur.

De wandeling

Wat speelde zich de laatste dagen van de oorlog 1940/1945 af in de bossen van Baarlo? In de verwarde dagen van september 1944 kreeg een knokploeg in Noord-Limburg de opdracht om de Duitse toevoerlijnen te saboteren. Omdat de beloofde wapendroppings door de Geallieerden uitbleven, werd besloten Duitse troepen te overvallen om zichzelf van wapens te voorzien. De bevrijding zou niet lang meer op zich laten wachten en de Geallieerden verwachtten van de ondergrondse steun als het zover was.
Tijdens de wandeling zal de gids uitgebreid ingaan op de belevenissen van de verzetsgroep, de voedselvoorziening in het kamp, de Duitse soldaten, de risico’s voor het dorp Baarlo, de houding van de toenmalige bewoner van Kasteel Scheres en natuurlijk op de afloop van dit drama.

Kortom: een boeiende combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur.


 

Datum

Zaterdag 27 oktober 2018 10:00 uur - 12:00 uur

Locatie

Baarlo, buitengebied