Laadpaal elektrische auto

Heeft u een elektrische auto en is het niet mogelijk om een laadpunt te plaatsen op uw eigen grond? U kunt dan een openbare laadpaal aanvragen. Deze laadpaal is dan niet alleen voor uzelf bedoeld, maar ook voor andere gebruikers.

Voorwaarden

  1. U heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein of bij uw werk, zoals een oprit, carport. Is dit wel het geval dan kunt u uw eigen oplaadpunt maken en komt u niet in aanmerking.
  2. De aanvrager gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken. Dit kunt u aantonen met een kentekenbewijs, aankoop-  of leasecontract.
  3. Binnen een afstand van 300 meter van uw woning of bedrijf is geen openbare laadpaal aanwezig. Is dit wel het geval dan komt u niet in aanmerking voor nog een laadpaal.
  4. Wij gaan zo efficiënt mogelijk om met de openbare ruimte. We zoeken binnen loopafstand van 300 meter naar de meest geschikte plek.

Heeft u een voorstel voor een locatie voor een van deze nieuwe laadpalen en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u die locatie aanmelden bij Nuon.

Aanmelden oplaadpaal

Kosten

Het plaatsen van deze laadpunten kost u niets. Voor het opladen aan een openbare laadpaal heeft u een laadpas nodig. Met deze laadpas kunt u opladen bij alle publieke laadpunten in Nederland, dus ook bij deze nieuwe palen. 

Nuon-Heijmans biedt een laadpas aan waarmee voor € 0,23 cent per kWh (incl. BTW) geladen kan worden. U kunt alle aanbieders van laadpaalabonnement vinden op de website van EVnetNL. De kosten voor het abonnement en voor de elektriciteit betaalt u rechtstreeks  aan de aanbieder.