Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Werk maken van Werk op de administratie

Zoals iedere ondernemer dat regelmatig moet doen, werd bij Administratieservice P&M in Kessel rond de jaarwisseling nog eens goed gekeken naar de plaats en ontwikkeling van ons kantoor.

Het aantal klanten en de klantgrootte wordt steeds groter. Onze dienstverlening wordt steeds breder. Naast de administratie verwerkingen van ‘kasboek tot jaarrekening’ groeit ons werk flink door naar  salarisadministratie, applicatie-inrichting en de belastingwerkzaamheden. De conclusie was dat we toe waren aan een nieuwe medewerk(st)er.

Uit mijn verleden ben ik bekend met WIJ maken werk van werk. Dus ook dat de gemeente Peel en Maas voor aangemelde kandidaten een werkplek zoekt. Ook wij vinden dat iedereen op de arbeidsmarkt kansen moet krijgen. Daarom was het voor ons al snel duidelijk dat we niet via de ‘normale’  weg op zoek zouden gaan naar een geschikte kandidaat.  Dus geen eigen werving en selectie of een uitzendbureau/payrollbedrijf. We besloten eerst samen met de medewerkers Arbeidsbemiddeling van onze gemeente te kijken naar de mogelijkheden.

En vanaf toen ging alles van een leien dakje….

We stuurden een e-mail met het verzoek om informatie en hoe we het beste te werk konden gaan. We  werden snel teruggebeld door Emilia Saelmans. We maakten een afspraak en we werden hartelijk ontvangen in het Huis van de Gemeente. Tijdens het gesprek bespraken we de bedoelingen en mogelijkheden.

We zochten iemand met wat ervaring in boekhoudwerkzaamheden. Maar ook met de wens om onder onze vlag en met onze hulp zich daarin verder te ontwikkelen. Emilia leverde al snel de cv’s aan van drie mogelijke kandidaten. Na overleg kozen we er voor om in ons kantoor met een kandidate kennis te maken. En wel onder begeleiding van Emilia.

Ondanks dat onze kandidate wat zenuwachtig was (maar dat mag ook bij een sollicitatiegesprek) verliep het gesprek prima. We spraken na een paar dagen al een proefplaatsing af. We deden onze  uiterste best om haar goed op te vangen en op haar gemak te stellen. Dat lukte prima. Dat bleek omdat ze haar werk prima oppakte, de goede vragen op het goede moment stelde en snel handigheid kreeg in het werken met onze programma’s.

Tweede stap was het contact met onze klanten. Ook daarin was het even op weg helpen en met wat begeleiding verliep ook dat naar wens. Daarmee had onze kandidate bij de proefplaatsing alle papieren in handen voor een dienstverband.

En toen kwam corona….

Corona betekende voor ons plotseling veel extra werk en hectiek. De klanten hadden direct advies en stukken nodig om gebruik te kunnen maken van overheidssteun, extra financieringen enzovoorts. Voor het werkaanbod op langere termijn, zijn de ontwikkelingen bij onze klanten bepalend. Kunnen zij allemaal overleven, moeten zij hun organisatie opnieuw inrichten enzovoorts. Dat bracht ons even in onzekerheid over het wel of niet aanbieden van een dienstverband aan onze kandidate.

En ook toen kwamen we er met Emilia samen uit. Door de bijzondere situatie spraken we samen af om de kandidate nog even niet in dienst te nemen met vaste uren. Maar om te starten met een dienstverband op oproepbasis. Met de afspraak zodra er meer duidelijkheid is over het verloop in deze coronacrisis dit alsnog om te zetten naar vaste uren.

Op die manier gaat de opgedane ervaring met het werk van onze kandidate niet verloren. Lopen we niet het risico dat we haar uit het oog verliezen en kunnen we haar toch tijdelijk een inkomen bieden met uitzicht op meer.

Hoe mooi is het als je in deze onzekere tijden er op zo’n manier samen uit kunt komen. Er zijn nu drie  tevreden partijen. Onze kandidate die uitstekend op haar plek is en heel blij is met haar nieuwe werkkring. Ons kantoor die een nieuwe medewerkster heeft zonder dure wervings- en selectiekosten of fee voor een uitzendbureau/payrollbedrijf. En de gemeente met een geslaagde bemiddeling.

Natuurlijk hadden wij geluk de juiste kandidate te ontmoeten. Maar ik kan een traject zoals hierboven beschreven van harte aanbevelen aan werkgevers die vacatures hebben: begin eerst eens bij onze gemeente.

Namens Administratieservice P&M

Peter Gielen