Voorstelwoordje

Vanaf 2002 was ik wethouder in de voormalige gemeente Maasbree. Toen in 2010 Maasbree samen ging met Helden, Kessel en Meijel was ik wethouder in Peel en Maas tot 2014.

Na 4 jaar fractievoorzitter in de gemeenteraad te zijn geweest mag ik nu weer de wethouderspost invullen. Mijn werkterrein: Participatie, Jeugd, Onderwijs, Kunst en Cultuur en Sportaccommodaties.

Ik heb ‘Wij Maken Werk Van Werk’ al langere tijd gevolgd en ben zeer onder de indruk van deze samenwerking tussen bedrijven, maatschappelijke partners en gemeente. Hier wordt ‘iedereen moet mee kunnen doen’ echt in praktijk gebracht. Dit geldt ook voor de statushouders. Een kleine kans die u hen biedt, kan al een grote impact hebben op hun leven!

Ik vind het echt inspirerend hoe u zich hier inzet om de statushouders mee te laten doen. Te laten integreren via werk. En wij willen jullie graag hierin zo goed mogelijk ondersteunen. Deze editie is daarom toegewijd aan deze doelgroep. Hierin kunnen jullie ervaringen lezen van de andere bedrijven en ook de nodige weetjes vinden.

Verder verheug ik me op de samenwerking en op de ontmoetingsmomenten met u allen.

Wim Hermans,
Wethouder gemeente Peel en Maas