Uit het juiste hout gesneden

In mei 2020 hebben wij contact opgenomen met Emilia Saelmans van de gemeente Peel en Maas, omdat we op zoek waren naar een nieuwe medewerker voor de vacature machinaal houtbewerker. Omdat wij het belangrijk vinden om iedereen een kans op de arbeidsmarkt te bieden. En ook omdat we goede ervaringen hebben met deze doelgroep, hebben we besloten voor deze functie contact op te nemen met de gemeente om de mogelijkheden door te spreken.

Emilia is voor ons gaan zoeken naar een geschikte kandidaat. We hebben samen met Emilia met twee kandidaten kennis gemaakt en besproken wat de functie en het werken bij Mereno inhoudt. Emilia stelde voor om de kandidaten een paar proefdagen mee te laten draaien in onze organisatie. Dit was heel prettig omdat we beide personen hierdoor wat beter leerde kennen.
De kandidaten waren erg enthousiast en vonden het werk leuk. Onze keuze is uiteindelijk op Martin gevallen en we hebben hem een contract aangeboden. Wij vonden in hem een stabiele factor en hopen daarmee een werknemer voor lange tijd in dienst te hebben.

Martin is na de bouwvak 2020 bij ons in dienst getreden. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het standaard zaagwerk en het maken van lades. Het was voor hem even wennen omdat hij uit een andere functie kwam, maar dat heeft niet lang geduurd. Door de goede interne begeleiding van  onder andere zijn collega Gé, was hij snel gewend.  Martin heeft het heel goed naar zijn zin en is een super enthousiaste collega.

Wij zien veel voordelen in kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat zij over het algemeen toch (helaas) minder kans hebben op een leuke werkplek, zijn dit werknemers die voor lange tijd in je organisatie willen blijven werken. Dit vinden wij absoluut een pluspunt. Onze ervaring is dat de kandidaten erg gemotiveerd en super enthousiast zijn. Wij zijn hier bijzonder blij mee!

Het traject is ons goed bevallen en we zullen de gemeente wellicht nog vaker inschakelen voor een vacature. Ook de samenwerking met Emilia vonden wij erg prettig! We raden alle werkgevers aan om zeker eens kennis te maken met de gemeente en de mogelijkheden voor jullie organisatie te bespreken. Het is de moeite meer dan waard!

Namens Mereno
Ingrid Vollenberg
Hoofd HRM