Tim Kurvers leerling paneelbouwer bij Van Doren Engineers

Tim Kurvers is in januari 2017 gestart met een proefplaatsing als paneelbouwer bij Van Doren Engineers in Beringe. Bij Van Doren Engineers worden panelen in allerlei kleuren, soorten en maten gemaakt voor de Nederlandse, Europese en Amerikaanse markt voor een grote diversiteit aan klanten.

Na de prettige en succesvolle proefplaatsing wederzijds heeft Tim een leerlingencontract van Van Doren Engineers gekregen waarmee hij de opleiding van niveau 4 op het ROC college te Helmond kon voortzetten. Inmiddels heeft Tim een vervolgcontract en is nu bezig aan het laatste schooljaar.

Paneelbouwer

In het begin was de verscheidenheid aan materiaal en de diversiteit aan tekeningen de grootste uitdaging voor Tim. Tim had in het verleden al een half jaar panelen gebouwd bij WP Haton waar doorgaans dezelfde soort panelen worden gebouwd en dezelfde materialen worden gebruikt. Nu Tim al ruim een half jaar aan de gang is bij Van Doren Engineers heeft hij al veel project onderhanden gehad en is zijn kennis fors gegroeid. Tim bouwt momenteel al zelfstandig of met collega’s kleine en grote panelen.

Naast paneelbouw heeft Tim ook al enkele keren werkzaamheden verricht bij klanten op locatie. Zo is Tim al enkele keren bij Aviko in Lomm geweest om tijdens een stopdag diverse onderhoudswerkzaamheden voor de technische dienst te verrichten. Vanuit het verleden in zijn tijd bij Numac heeft Tim hier ook al ervaring in opgedaan.

Toekomst

De uitdaging voor het komend jaar is, naast het afronden van zijn opleiding, ervaring opdoen in het werken met koper en het monteren van koper railsystemen in kasten. En natuurlijk verder groeien als zelfstandig paneelbouwer. “Door vragen te stellen aan ervaren collega´s om je heen kom je verder” geeft Tim aan. Dit doet hij dan ook zeer zeker. “Ik kom altijd graag werken en vindt het werk als paneelbouwer bij Van Doren Engineers leuk, gevarieerd en uitdagend”.