Steeghs Aanhangwagens

Wij kwamen in contact met ‘Wij maken werk van werk’ via Silvie Muters. Silvie begeleidde een stagiaire/arbeidskracht met een afgeronde opleiding Metaal in België: Lars.

Omdat de opleiding een moeizaam traject was geweest, had Lars niet echt behoefte om verder te leren. Lars heeft veel moeite met concentreren en is erg gevoelig voor prikkels van buiten af. Ook is hij bij verschillende eerdere gesprekken afgewezen. Maar hoe krijgt iemand van 18 jaar, zonder werkervaring en met zijn beperkingen in de omgang een kans om in het arbeidsproces aan de slag te gaan? Ook bleek bij de diverse pogingen bij bedrijven dat hij nèt niet het vertrouwen kreeg dat de bedrijven met hem in zee wilden gaan.
Na een goed gesprek met Silvie Muters, de jobcoach, en een begeleidingstraject hebben wij toch gekozen om de samenwerking met Lars aan te gaan. We hebben een proefperiode afgesproken.

Gelukkig zijn we van te voren gewezen op verschillende punten waar we mee te maken zouden krijgen en hebben we goede gesprekken met de jobcoach gehad over hoe om te gaan met de beperkingen van Lars. Wij zijn een aanhangwagenbedrijf en hebben geen ervaring met begeleiding en opvoeding van jeugdige medewerkers. In samenwerking met de jobcoach en gemeente hebben we een plan van aanpak geschreven en zijn we met z’n allen in het diepe gesprongen.

Na een wat turbulente start, goede afspraken en ons strak aan het ‘plan van aanpak’ te houden, kwam er na enkele weken al rust. We kregen de eerste positieve tekenen terug en kwam er commitment en begrip van beide zijden. Nu een paar maanden later voert Lars al verschillende taken zelfstandig uit. Hij heeft een takenpakket waar we iedere week op kunnen terugvallen. Door de herhaling ziet hij zelf hierin nu ook dat hij zonder begeleiding zelfstandig kan werken. Maar hij ziet zelf ook werkzaamheden waarvoor nog geen opdracht is gegeven.

Ik moet eerlijk zeggen dat het in begin erg moeizaam was en dat we gedacht hebben ‘waar zijn we aan begonnen’. Nu komt er ‘s morgens iemand binnen met plezier in zijn werk. Lars is leergierig geworden en heeft inzicht om zich verder door te ontwikkelen. We kijken nu zelfs voorruit naar mogelijke vervolgopleidingen. Ook stippelen we op de achtergrond een weg uit naar de toekomst met een stabiele basis van werk en inkomen (geeft ook erg veel rust).

Of Lars zijn toekomst nu bij Steeghs Aanhang- wagens ligt of ergens anders bij een technisch bedrijf, is voor ons nu niet zo belangrijk. Wel stabiliteit, het zicht naar de toekomst en het weer gemotiveerd zijn. Het is mooi om te zien dat dit in enkele maanden zo veel kan veranderen.

Wij Steeghs Aanhangwagens zijn achteraf blij dat we deze stap hebben gezet en Lars hebben kunnen helpen om zijn weg in het arbeidsproces te vinden. Dit had ik nooit durven aangaan zonder de begeleiding van de gemeente en de jobcoach. Zij hebben ons als bedrijf ook enorm geholpen en geleerd hoe we met de situatie moesten omgaan.

Ondanks dat we nog een hele weg te gaan hebben en wij als bedrijf er ook veel energie in moeten blijven steken, zie ik dit als een positieve ontwikkeling en voor Lars een toekomst in de arbeidsmarkt waar hij met werkervaring, goed overleg en vervolgopleiding zeker zijn plek zal vinden!

Luviek Maassen
Steeghs Aanhangwagens