Steeds meer ondernemers in de knel: Schuldhulpverlening voor ondernemers

Stijgende grondstofprijzen, stijgende energieprijzen, hervatting belastingbetalingen per 1 oktober 2022, personeelstekort, (nasleep van) coronamaatregelen. Zomaar een greep uit de uitdagingen waar een ondernemer momenteel mee te maken heeft.

Niet vreemd om te constateren dat veel ondernemers in de financiële problemen zitten. Het komt vaker voor dan je denkt. Misschien is het wel onzeker of je door kunt gaan met je bedrijf of dat je noodgedwongen moet stoppen?

Ondernemers die in financiële problemen verkeren hebben veel support en aandacht nodig. Schulden betekenen een enorme psychologische last. De ondernemers kampen met sterke gevoelens van schaamte, er alleen voorstaan, angst en controleverlies. Vaak worden in deze situatie de persoonlijke relaties met partners, familieleden en vrienden zwaar geraakt.

Lukt het niet meer om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen en overzicht/inzicht te krijgen in uw schuldenpositie, dan zijn er een aantal routes om inzicht te krijgen. Raadpleeg daarvoor eens onderstaande links:

Gemeentelijke schuldhulpverlening kan een optie zijn voor u als ondernemer

Gemeentelijke schuldhulpverlening is er niet alleen voor natuurlijk personen maar ook voor ondernemers. Door het ondersteunen van ondernemers in een vroeg stadium voorkomt de gemeente dat een ondernemer dieper in de financiële problemen komt.
Mede door de gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) die op 1 januari 2021 van kracht werd, wordt er een nadruk gelegd op een brede toegang tot schuldhulpverlening. Deze toegang geldt voor alle ‘natuurlijke personen’ en dus ook voor ondernemers.

Ben je een ondernemer en heb je problematische schulden? Neem dan contact op met de gemeente. Dit kan door een e-mail te sturen naar bbz@peelenmaas.nl.