Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Samen maken wij Werk van Werk: Wicro Plastics

De kernactiviteit van Wicro Plastics is het spuitgieten van thermoplastische kunststoffen en het leveren van bijbehorende matrijzen. Als system supplier bieden wij onze klanten een totaalpakket en verzorgen wij het totale traject van inkooponderdelen tot en met de assemblage van complete producten (zoals kinderwagens en subassemblages voor de automotive industrie), inclusief de vereiste oppervlaktebehandelingen.

Ook voor Wicro Plastics is het een uitdaging om gekwalificeerd (technisch) personeel te vinden, met name voor de functies in de productie. Sinds geruime tijd werken we dan ook actief samen met de gemeente Peel en Maas. Om waar mogelijk statushouders aan het werk te helpen en op deze manier een win-win situatie te creëren.

Dit houdt in dat op het moment dat we ‘operator functies’ vacant hebben in onze productie, we met de gemeente samen kijken of er statushouders zijn die interesse hebben in de vacature en die we zelf verder kunnen opleiden tot operator. Zij starten via een proefplaatsing en indien beide partijen positief zijn, dan krijgt de statushouder een arbeidscontract aangeboden.

Helaas zijn deze trajecten ook weleens minder succesvol, maar gelukkig hebben we onlangs een  proefplaatsing om kunnen zetten in een dienstverband bij Wicro Plastics voor Jehad. Jehad krijgt vanuit de gemeente nog extra lessen in de Nederlandse taal om hem hier verder in te ondersteunen. En wij leiden hem verder op tot volwaardig operator. Kortom win-win voor beide partijen.