RePLaY is blij met Remco

Replay ontwerpt, produceert en monteert complete speelplaatsen in openbare ruimtes. We vinden het ook belangrijk om iets voor de maatschappij te doen, ook voor mensen die niet altijd een goede of eerlijke kans hebben gehad. Zo kwam Remco op ons pad. Hij is 20 jaar jong en heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Via de gemeente Peel en Maas kwam Remco in beeld bij ReplaY.

Hij bleek een afgeronde timmermans-opleiding te hebben en zo werden samen met ReplaY, de gemeente Peel en Maas en zijn coach de mogelijkheden bekeken. Eerst kreeg hij een proefplaatsing van een paar maanden zodat hij en zijn collega’s aan elkaar konden wennen. Daarna werd gekeken of en hoe verder.

Directeur Edward besloot hem een kans te geven en bood hem onlangs een arbeidscontract aan. Met de juiste interne en externe begeleiding is Remco bij ReplaY op zijn plek. Wat erg belangrijk is dat hij als teamlid wordt gezien, maar wel rekening houdend met zijn beperking. Wij begeleiden hem en laten hem voornamelijk repeterend werk doen.

Zijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit opruimen van de werkplaats en buitenterrein, maar ook zagen en schuren van hout, en collega’s in de werkplaats helpen. Onlangs heeft hij via de gemeente de kans gekregen om zijn heftruckcertificaat te halen, en met succes! In 1 keer geslaagd! Nu kan hij dus ook vrachten gaan laden en lossen. Samengevat; Remco is blij met ReplaY en ReplaY met hem!