Raspberrry Maxx maakt werk van werk

Henny van Bergeijk van Raspberry Maxx vertelt. Bij Raspberry Maxx telen we verse frambozen en verwerken we frambozen tot heerlijke producten zoals jams, dressings, taartjes en toetjes. Ook hebben we in de zomer een frambozenwinkel met frambozen terras.

Raspberry Maxx biedt mensen die extra begeleiding en hulp nodig hebben bij hun werk een vaste werkplek, leerplek of dagbesteding. Deze mensen werken onder andere mee aan onze producten, gaan mee naar markten of werken buiten in de frambozenteelt.

Conny kwam via de praktijkschool “De Sprong” door een stage op ons pad. Na een tijd van wennen en kijken waar Conny goed in is heeft ze na haar stage van ons een arbeidscontract gekregen. Conny werkt vooral in de keuken waar ze helpt met het maken van de producten maar ook etiketten plakken en snoepjes en muesli inpakken zijn werkjes die inmiddels steeds beter gaan.

Toen er een vacature kwam in de keuken bij het bakken van de taartjes heb ik deze vraag bij de gemeente neergelegd. Zij stelde Lina aan ons voor. Dit vooral omdat Lina graag bakt en kookt in haar vrije tijd. Lina is bij ons begonnen met een proefplaatsing en zodoende kregen we de tijd om aan elkaar te wennen. Dit was in dit proces erg belangrijk.

We hebben van beide kanten vol gehouden en dit heeft erin geresulteerd dat Lina na deze periode bij ons een contract heeft gekregen. Zij werkt voornamelijk in de keuken, rolt deeg uit en helpt mee met het bakken van de taartjes en alles wat daar bij komt kijken.

Onze ervaring is dat deze groep mensen van grote meerwaarde zijn voor ons bedrijf en een positieve bijdrage leveren aan de bedrijfssfeer. Ze zijn betrokken en gemotiveerd. Met wat moeite, geduld en passie de werknemers van de toekomst!