Praktijkverklaring

Sinds juni 2020 werkt Stan bij Noord Limburgs Groen (NLG). Daarvoor was Stan werkzaam bij de buitendienst van de gemeente Peel en Maas.

Omdat het maximaal aantal tijdelijke contracten daar bereikt was, werd Noord Limburgs Groen door Willeke Heijligers benaderd met de vraag of wij open stonden om kennis te maken met Stan. We zijn gevraagd om in deze nieuwsbrief onze ervaringen met Stan en het traject met de gemeente te delen. Omdat een goede match geen eenzijdig verhaal van een werkgever is, hebben we Stan en de gemeente  gevraagd om hun ervaringen ook te delen.

Wie is Noord Limburgs Groen

NLG is een erkend sociaal groenbedrijf. Wij bieden individuele werk- en ontwikkelingsmogelijkheden voor diegene die in onze maatschappij vanwege hun beperking of anderszins, niet vanzelfsprekend regulier kunnen werken. Wij bieden persoonlijke begeleiding en opleiding arrangementen aan om de ontwikkeling en daarmee toekomstperspectief te vergroten. De dienstverlening naar onze klanten (bedrijven, gemeente, en semi-overheid) bestaat uit een integraal aanbod van ontwerp-realisatie en onderhoud aan (groene) buitenruimtes.

Het werkgebied is Noord- en Midden-Limburg. We zijn op dit moment met 35 medewerkers waarvan ikzelf, Rob Vercoulen uit de mooie gemeente Peel en Maas (Meijel) de bedrijfsleiding mag verzorgen. De combinatie tussen het ondernemerschap en écht van betekenis kunnen zijn voor medewerkers die dat steuntje in de rug nodig hebben, maakt mijn werk heel bijzonder en uitdagend.

Ervaring van Noord Limburgs Groen

Willeke Heijligers mailde me eind maart met een bescheiden vraag of we open stonden om kennis te maken met Stan. Op dat moment waren we net geconfronteerd met de impact van corona en was het nog onduidelijk wat de impact zou worden op ons bedrijf, onze klanten en de gehele maatschappij. We spraken af dat we in eind april nogmaals af zouden stemmen. Willeke belde zoals afgesproken en we spraken af dat we met inachtneming van de maatregelen een kennismakingsgesprek in zouden plannen met Stan.

Voorafgaande aan dit gesprek nam Roy Hermans van de gemeente Peel en Maas op mijn verzoek contact met me op om als referentie een eerlijk beeld te schetsen van Stan als persoon en de werkzaamheden die hij bij de gemeente uitvoerde. Ook hierin werd een eerlijk en oprecht beeld geschetst van Stan.

Omdat het contract van Stan bij de gemeente tot 31 mei liep was het wenselijk dat de kennismaking met Stan op korte termijn gepland werd. Die kennismaking was meteen positief. Een vrolijke en bescheiden jongen die heel graag lekker buiten aan de slag is in het groen. Ook Stan zag het wel zitten om bij NLG aan de slag te gaan.

Om geen tijd te verliezen plande we een korte proefperiode in. In tegenstelling tot de vaak gebruikelijke maanden proefplaatsing hadden we maar enkele dagen de tijd voordat zijn dienstverband bij de gemeente erop zat. Stan maakt gebruik van zijn vrije dagen die hij bij de gemeente nog had opgebouwd en kwam in deze vrije dagen bij ons proefdraaien. Deze inzet, zijn aanstekelijke enthousiaste uitstraling en de eerlijke referentie gaven mij het vertrouwen dat Stan een aanwinst zou kunnen zijn voor ons.

Stan heeft per 1 juni 2020 meteen een jaarcontract bij ons gekregen. Wij kijken graag naar mogelijkheden in plaats van beperkingen en daarom hebben we stap voor stap gekeken naar de competenties en inzetbaarheid van Stan. We hebben hem kennis laten maken met diverse werkzaamheden waaronder maaien met een zero-turn maaimachine.

Op ons leerwerkterrein Venlo Greenpark hebben we Stan onder begeleiding van onze sociaal hovenier Frank laten oefen met deze machine. De eerste indruk was positief en inmiddels is Stan steeds vaardiger geworden met deze machine. Hij glundert van oor tot oor als hij met de machine behendig over de grasvlakte zoeft. Erg mooi om te zien. Wij zijn erg blij met Stan en hopen dat hij nog lang bij ons aan het werk is. De ervaringen met de gemeente Peel en Maas zijn erg positief. We ervaren echte betrokkenheid en een eerlijke insteek die gericht is op een duurzame relatie. We bouwen deze relatie graag op meerdere fronten uit.

Ervaring Stan

Stan heeft het erg goed naar zijn zin bij NLG. Hij geeft aan elke dag weer iets nieuws te leren. Het werk is afwisselend en hij heeft leuke collega’s. Het werken met de maaimachine vind hij te gek en hier wil hij graag nog meer over leren. Hij heeft zijn plek bij NLG gevonden en wil hier graag nog lang blijven werken.

Ervaring van de gemeente Peel en Maas

Hoe bijzonder is het dat ondernemers ondanks de coronasituatie, open staan voor onze kandidaten! Bij Noord Limburgs Groen stond de deur open voor onze Stan. Rob dacht meteen mee, was begripvol voor de situatie waar we in zaten en samen konden we snel schakelen. Het maatwerk wat geleverd is door Noord Limburgs Groen is veelzeggend voor deze organisatie, de noemer sociaal groenbedrijf is hier helemaal op zijn plaats.

Maar uiteraard ere wie ere toekomt: onze Stan is vooral zichzelf gebleven, een man van afspraak, goedlachs en in de uitvoering doen wat van hem verwacht mag worden.  Wij zijn trots op Stan en Noord Limburgs Groen als sociaal groenbedrijf in onze regio.

Foto van Stan op een maaimachine